Czarek Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 ostatnio wpadł też polski kevlar... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 jego środek.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 fabrykowany przez firmę Resal:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 i kevlarek bez pokrowca... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 13 Marzec 2006 Autor Share Napisano 13 Marzec 2006 i na koniec kevlar pustynny-hełm pochodzi od żołnierza a kontyngentu w Iraku...swoje widział:)i to tylo na dziś ode mnie...zapraszam wszystkich do wstawiania fotek:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumianki Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 adrian wz.15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rumianki Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 salamandra wz.31 choć po salamandrze zostały tylko reszteczki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VASILI Napisano 14 Marzec 2006 Share Napisano 14 Marzec 2006 proszę bardzo.ja też się pochwalę a co...... pozdrawiam !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 co mozecie o tym powiedziec malowanie orginał?????odkupiłem go na złomie.na fotce wyszła strasznie biała ta farba w rzeczywistosci taka niejest sporo przebic rdzy na niej.ile jest warty w takim stanie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 trzeba by zobaczyc najpierw co to jest-czy sowiet wz.40 czy nasza polska piędziesiatka,-sprawdż ile ma nitów jaki ich rozkład poszukaj wewnątrz jakichś bić cyferek,gwiazdki literek sobieckich itp,albo w szczycic czerepu od wewnątrz czy nie ma resztek napisów jakichś albo bić.co do orzełka inny jak kurica(tu masz kurczaka LWP: http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum14/piedzeiesiatka.jpg ...ale niewykluczone ze orginalny-mogli w jednostkach malowac dośc dowolnie-albo malowanie to mogło byc z OC czy innej milicji-obejrzyj go dokładnie jak tam pos nim jest czy nie jest wymalowany na pordzewiałej farbie bo wtedy będzie wiadomo ze współcześnie robiony...a najlepiej daj jakieś jego dokładne i wyraźne zdjęcie z przodu celowane...ile jest wart...hm...pęknięty z orzełkiem dziwnego wzoru nie wiadomo czy współczesnym...20-40 zeta...myślę że więcej nikt nie da...ale raczej koło 20 coś... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 nitów jest 6 z czego jednego brak w miejscu uszkodzenia.zadnych cyferek i gwiazdek w srodku niewidac.farba wyglada na orginał na rantach spod ciemnej zieleni przebija taka jakby jasna zilelen seledyn i w niektórych miejscach gdzie rdza widac tak jakby biala farbe.dziwne jest to ze w srodku niema wogóle farby a na wieszku jest.odkupiłem go na złomie niewiadiadomo skad tam trafił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 w srodku resztki białej farby fotki lepsze wieczorem wstawie jak kumpel przesle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 Jak 6nitów to raczej sowiecka 40tka napewno jest!tu masz jeszcze fotke z kucica wojenną sowieckiej 40stki-fotka w poprzednim moim odpisie była z polskiej 50tki z kurica.http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum8/100_1027aa.jpga co do przebijania farby jasniejszej-to jest to po prostu sowiecka 40stka pewnie z wojennnej lub zaraz po wojennej produkcji potem używana przez LWP i przemalowana przez nzszych tak jak ten hajer ode mnie z kolekcji:http://odkrywca-online.com/forum_pics/picsforum11/sowiet.jpgi to zwiększa prawdopodobienstwo że i orzełek jest orginalny z epoki-tzn-lata 40-50.pozdrawiam-daj jeszcze fotki tego orła Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Witam! Nie myślę, aby jeszcze w latch 50tych malowano kuricę na hełmie. Ta z hełmu Kurta w ogóle mi się nie podoba.Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 malowano malowano-znam 3 hełmiki wz.50 z kuricą...ale wzoru jak wojenna takiego jak tu jest też nie widziałem ale prl wciąż zadziwia więc wszytstko możliwe! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 15 Marzec 2006 Share Napisano 15 Marzec 2006 Beda lepsze fotki to je wrzuce wtedy sie pomysli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 no to czekam na zdjecie-od jutra do niedzieli mnie nie bedzie ale napisze jak wrócę...a ode mnie 2 nowe hełmy-50tka wsw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 oraz cosik starszego...wprawdzie lekko trącone odłamkiem..ale muszę przyznać że nawet dodaje mu to uroku:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 15 Marzec 2006 Autor Share Napisano 15 Marzec 2006 i druga strona...fajnie się te kalki zachowały-lubię takie stany:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
komunacccp Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 musze cie pochwalic czarku:) super kolekcja i super fanty tylko pozazdroscic Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KURT2005 Napisano 16 Marzec 2006 Share Napisano 16 Marzec 2006 :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.