emil79 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Blaszka 6 baterii 43 pułku znaleziona również pod Jantarem .....
emil79 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Drogi R51 specjalnie dla Ciebie załączam link dotyczący 7 Inflanterie Regiment :http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Infanterieregimenter/IR7.htmoraz do całej 7 Inflanterie Division :http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Infanteriedivisionen/Gliederung.htm Składam gratulacje dla każdego który znajdzie cokolwiek na temat przynależności 7pułku do 7dywizji :)) . No chyba że ja Jestem takim łosiem i nie widzę tego :)).... Apropos tej stronki ,polecalbym wszystkim zainteresowanym tematami nieśmiertelników dodać ją do ulubionych :)) - przechodząc na główną stonę jednostek WH można odnaleść nawet ersatze :)) :Oto link :http://www.lexikon-der-wehrmacht.de/Gliederungen/Ersatztruppen.htm A tych u nas jednak trafia się i to wcale nie mało :))..... Pozdrawiam Wszystkich serdecznie ........
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 Tutaj przykładzik ciekawej jednostki zapasowej; Kradschutz Ersatz Bataillion 7 powstały w Monachium w 1941 roku. Pozdrawiam
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 Miejscami można już kopać. Oto depozyt znaleziony przedwczoraj w tajnym miejscu 767/34...
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 ...stan kiepski, bo z bagna, ale zawsze coś...
emil79 Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Przykład również ciekawej blaszki zaopatrzeniowej na szczeblu armijnym .......... niestety tylko połóweczka .....R51 ciekawe bicie na tej Twojej blaszce Radfahr :))- ciekawe czy dopedałował na swojej kolarzówie aż na Mierzejkę :)) ....
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 Jeśli używał roweru firmy Steyr, to z pewnością. Pozdrawiam
R51 Napisano 20 Marzec 2006 Autor Napisano 20 Marzec 2006 A tutaj taka ciekawostka. O ile się nie mylę tabliczka z baraków stajennych 56 Dyw. Piech. (o ile H.DV.56 znaczy Heeres Division 56, poza tym w okolicy gdzie ją znalazłem walczyła 56 Dyw. Piech.) oczywiście nie byłbym sobą, żeby podczas wykopywania nei prześwięcić jej szpadlem.Pozdrawiam
vonadamski Napisano 20 Marzec 2006 Napisano 20 Marzec 2006 Witam!!!Mam podobna tabliczke. Nie moge jej znalesc :) Wiem ze pokazywalem ja na odkrywcy.Chodzilo o parcha u koni :D:D:DZ powazaniem vonadamski
generał w. Napisano 21 Marzec 2006 Napisano 21 Marzec 2006 Witam ponownie.Blacha 6/A.R.43 - fajna. Dopisując 43 do 7 ID,zapomniałem o wschodnim batalionie. Na razie uzbierałem blaszki od 1 do 5 kompanii ( 1,2 opisane ost, a 3,4,5 opisane rus ). Ma ktoś sztab?Odnośnie L.H. odsyłam do docenta habilitowanego Pana Blachy, ja dopiero zamierzam otworzyć u niego przewód doktorancki. Przy okazji pozdrawiam.R51-jest mały problem. Jarmark znudził mi się. Jestem tylko w 1 i 2 sobotę jarmarku, a tak wolę pojechać na ukochaną mierzeję lub do odzinnego" Ni....de. Szanse spotkania nikłe, a inni piłują" mnie o tą blachę. Więc może wymieńmy listy polecone z odpowiednią zawartością? Przy okazji mała prośba i trochę magii liczb. Mam np. 12,13 i 14 kompanię z G.R.61 z 7ID. Wszystkie trafione w jednym miejscu i mają ten sam numer żołnierza! ( 12 i ozn. L.H.). Może akurat masz Pz.G.R.12 z numerem żołnierza np.12? Może to nieco dziwne, ale z nudów ( precz z zimą!)posegregowałem blaszki wg. nr. porządkowych i mam najwięcej z numerem 4,8,12. Zaczyna mnie to bawić, choć inni np. polują na blachy z nr1. Pozdrawiam.
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Sprawdzę w domu ten numer ale wydaje mi się, że moje numerki zaczynają się od 100 cośtam.Pozdrawiam
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Wiele osób zastanawia się zapewne nad tajemnica mych sukcesów poszukiwawczych. Dzisiaj chciałbym uchylić rąbka tajemnicy. Otóż większość poszukiwaczy błędnie zakłada że najważniejszy jest wykrywacz. To nieprawda. Podstawą jest odpowiednie wytresowanie szpadla. Jako że mój ostatni towarzysz wypraw po spotkaniu z zamarzniętą matką ziemią trochę popękał i się wyszczerbił...
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 ...moja listościwa żona szarpnęła się na szpadel samokopiący firmy wiadomo jakiej. Jednak niewytresowany szpadel nic nie da w leśnej głuszy. Trzeba wskazać mu cel w życiu...
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 ...aby wyrobić w nim instynkt mordercy drażnimy go z początku większą ilością szpang...
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Potem delikatnie judzimy Ostmedailem w papierowej torebce...
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 ...potem jeszcze odrobina perwersji z KVK i srebrną szpangą...
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 ...teraz jest już prawie gotowy, by wyruszyć na poszukiwania.Pozdrawiam
berdan Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 dzięki generale - rozumiem ,że chodzi o AR?czy masz do w.wymienionej osoby maila?zamierzam zastosować się do Twojej rady.
leserek Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 wprawdzie to nie moj post, ale do kompletu...pozdr
m72 Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 He He, moj ojciec mówi na szpadel WYRZUTNIA ZIEMI-ZIEMIA" sorry że nia na temat pzdr
2A Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 R51 - zaklinanie czyli judzenie szpadla prowadzi się oczywiście drugiego dnia wiosny - nie inaczej. W tym roku będziesz miał co najmniej sztab.Pozdrawiam i nie winszuję powodzenia - jeszcze szpadel się odczyni..
wilhelm6 Napisano 22 Marzec 2006 Napisano 22 Marzec 2006 Witam!A jak przedstawia się sytuacja pogodowa na mierzeji? Grubość pokrywy śnieżnej i zmarzliny? Myślę o weekendzie ale czy jest sens wybierać się już teraz? Nie mam hartowanego szpadla :-Dpozdrawiamwilhelm6
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Pozdrawiam i aby nie zapeszyć wcale nie życzę Tobie worka szpang i kilkograma blaszek SS, oraz innych tego typu drobiazgów.Tylko nie rozdawaj hurtowo, bo się rynek zepsuje i na bazarze w dzień targowy takie będzie słychac rozmowy;-masz tu stówę za tego andytę" i spadochroniarza" i więcej mi z takim gównem nie przychodż...Jeszcze raz pozdrawiam
R51 Napisano 22 Marzec 2006 Autor Napisano 22 Marzec 2006 Na MW śnieg po kostki, zmarzlina miejscami odpuszcza, ale raczej polecałbym wstrzymać się aż do wyklarowania się pogody. Ja spróbowałem, ale mimo farta jaki mnie spotkał nie planuje wybierać się w te okolice w najbliższym czasie, bo nawet hartowany szpadel nic nie poradzi na twardą, pruską wydmę...Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.