Bisu Posted February 11, 2006 Author Share Posted February 11, 2006 Jak w temacie po czym można poznać amunicje fosforową.Moge podpowiedzieć że dokładnie chodzi o amunicje 7,92mm Mauser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
desmo_sm Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 a ja znowu znalazłem łuski mauserowskie z zieloną obwódką spłonki, może to też fosforowy? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Domino(*) Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 http://users.swing.be/sw017995/792color.htmMoże się przydać.Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
j35 Posted February 11, 2006 Share Posted February 11, 2006 Jak troszke w ziemi poleży ,to jest problem z rozpoznaniem.Wyciągamy zwykłego mausera i troszkę się dziwimy czemu z czuba się mu dymi .(rym nie był zamierzony).pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Boruta Posted February 20, 2006 Share Posted February 20, 2006 Pewnie stalowe łuski, lub gleba ciężka.Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
krzycho Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 keidys w pleneze skrobalem rdze z pocisku mausera (dopiero zaczynałem szukac) no i po takim skrobnieciu pocisk zaczol sie iskrzyć jak sztuczne ognie , hehe wiec nieskrobcie saperkami amo!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
pik78 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 znam podobna akcje ,koles nacierał papierkiem sciernym naboj do tzw blasku ,zaczely jakies biale plamy wychodzic na pocisku ,on dalej papierem to ,i łapki ostro fosfor popalił ,długo sie te rany goniły ,pare tygodni ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
rg428 Posted February 12, 2006 Share Posted February 12, 2006 dlaczego iekture czubki się łamią przy samej łusce znalazłem cał\\ą taśme taką LE NIE BRAŁĘM BO NIE WIEM ZABARDZO CZY CO TO ZA RODZAJ POCISKÓW.POZDRO Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bisu Posted February 11, 2006 Author Share Posted February 11, 2006 Jak w temacie po czym można poznać amunicje fosforową.Moge podpowiedzieć że dokładnie chodzi o amunicje 7,92mm Mauser. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Bisu
Moge podpowiedzieć że dokładnie chodzi o amunicje 7,92mm Mauser.
8 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.