Skocz do zawartości

BH Tracker IV jakie akumulatorki

CooperM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jak w tytule jakie stosujecie aku do trackera IV? NIe wiem jaką pojemność wybrać 1600 czy muszą być większe? Jak ze spadkiem napięcia z 9V na 8,4 czy robi to jakąś znaczącą różnice?
Napisano
Z tym napięciem to trochę inaczej. Baterie mają 9V a aku 8.4 czy wykrywka nie będzie mi sygnalizować że są rozładowane. Z tym zmniejszonym zasięgiem to była by porażka bo i tak nie ma za dużego.
Napisano
ale ja sie dziwie ,po co kombinowac z akumulatorami,no chyba ze sie szuka codziennie,ja kupuje w markecie baterie za grosze i wszytsko gra,kupilem wczoraj paczke 12 sztuk za 4 zl:)pozdrawiam.
Napisano
Już tak robiłem i niestety zwykłe baterie nie dają rady bardzo szybko padają i zasięg się mocno pogarsza a na alkaliczne to wydatek jakieś 30zeta i starczą na dwa dni aku gdzieś koło 100zł niech starczą chociaż na dwa lata to i tak kupa kasy zostaje w kieszeni.
12szt za 4zł? 9V?
Napisano
no wszytsko bylo po 4 zl cale kosze roznosci,fakt ze chinskie;),ale jesli chodzi o to ze bateria jak sie rozladowywuje i przez to traci wykrywacz zasieg ,to mnie sie zdaje ,ze to nie jest tak(to tez chyba zalezy od wykrywacza),u mnie w lone starze jak padala bateria to do konca wykrywacz mial caly czas taki sam zasieg,tylko jak batreia padala do pozziumu przydatnosci to juz wykrywka nie chciala sie wlaczac,ona traci swoja pojemnosc,ale nie traci napiecia, w ,momenecie kompletnego wyladowania dalej ma 9 volt,i chyba w trackerze jest wskaznik,ze jak juz bateria pada to dalej nie poszukasz nawet z malym zasiegiem,poprostu cyk i juz.(moze sie myle),elektronikiem nie jestem.
Napisano
Tak właściwie to chyba sam producent nie wie po co ten wskażnik :)) Lata i lata i lata.....
U mnie jak są rozładowane bat to wskażnik mniej się wychyla ale dioda która ma to sygnalizować nigdy się nie zaświeca Zasięg spada niemiłosiernie nawet do 10cm dla 2zł.
Napisano
Witaj.Wskażnik...ten...popsuł mi się po dwóch tygodniach,musiał zardzewieć na deszczu i szlag go trafił,nie przeszkadza mi to oczywicie w poszukiwaniach.Na akumulatorkach szukam od samego początku mają one nap 8.4V i nie mam problemów z pracą wykrywacza.pozdro.
Napisano
Ja nie widziałem 1600mAh 8,4V??? najmocniejsze są w tej chwili cos koło 250mAh-270mAh. 1600mAh to może tyczyć się bateri AA i jest to juz w tej chwili mało.
Napisano
Przy Ni-MH nie ma efektu pamięci, efekt pamięci mają natomiast NI-Cd. Na allegro są 250mAh po 21-25zł za sztukę tylko nie wiem czy warto je kupić.
Napisano
Ja kupiłem swoje po 35 zł za sztukę i musiałem kupić nową ładowarkę do Ni-MH uniwersalną za 80zł.to chyba zestaw za 100 zł się opłaca.pozdro.jesteś z Warszawy.
Napisano
Nie. jestem z Brzegu woj Opolskie Dokładnie w połowie drogi z Wrocławia do Opola, ale mam brata na WAT-cie.
Dziękuje bardzo za rady. Zamawiam jeszcze dziś zestaw GP 170mAh.
Pozdrawiam i życze góry fantów.
Napisano
Marcin nie patrz się na firmę GP jak na coś super ich akuu nie są wcale dobre, już lepiej kupić innej firmy o pojemności 250mAh koszt ok. 48zł +szybką ładowarkę ok 30-35zł
Napisano
Jeszcze nie zamówiłem. Przeliczałem już jak to by było kupić na allegro i wychodziło i tak drożej. Może poszukam jeszcze jakiejś hurtowni. Nie wiem za bardzo czy te 170mAh wystarczą, Myślałem o jakiś firmowych 230mAh ale te są dosyć drogie. po za tym koszty przesyłki.
Napisano
Właśnie zamówiłem Camelion 250mAh i ładowarke EMOS w sumie razem z przesyłką wyszło 96zł. Miałeś Krzychu racje!
Napisano
Będziesz zadowolony:))) Pzdr. i oszczędność. Ja ostatnio za punkty Payback wziąłem sobie ładowareczkę Hama = 4 akku 2500mAh i jest super szybka, wcześniej miałem taką GP że ładowała 16 godzin cztery akku 1800 ta ładuje coś ok. 3h i mogę ją podłączyć w samochodzie.
Napisano
Żadne baterie nie zastąpią akumulatorków. W tej hurtowni to chyba jest mały chaczyk trzeba mieć działalność gosp. a min zamówienie to 200zł. Za tą kasa to mam trzy komplety aku i ładowarke.
Napisano
Link podałem tylko poglądowo żeby naświetlić o jakie baterie chodzi, bo nie są one normalnie do dostania w kioskach i marketach...

A co do relacji bateria/akumulator, to z doświadczenia wiem tyle, że takie baterie wytrzymują zdecydowanie dłużej niż akumulatorki. I nawet przy podejściu przyszłościowym" (że na aku wydaje się raz a dużo, a na baterie mniej ale dużo częściej), bo częste ładowanie akumulatorów zmniejsza ich pojemność skraca czas gotowości" do pracy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie