PATRON Napisano 19 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2003 Witam, proszę o podanie danych do kodów występujących na łuskach Lebela, typu ślepego , jak się orientuję służących do wystrzeliwania granatów VB.Wszystkie oznaczenia występują w układzie co 90 stopni, bez lini podziałowych.1/ TE, 16,BS,32/CN, 18, TE, 33/CN,18,TE,44/VS,18,P,15/TS,16,P,26/ CN, 17,TE,17/VS,18,S,4Dziękuję i Pozdrawiam PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J. Bochyński Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 WitamPo pierwsze przygotowuje artykuł o znakowaniu amunicji francuskiej na lipiec. Po drugie nie mam zawiele czasu ze względu na egzamin który mnie w tym tygodniu czeka.Pozdrawiam: Piotr Bochyński melon" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr J. Bochyński Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Na godz. 12 - dwucyfrowa końcówka roku produkcjiNa godz. 6 - kwartał produkcjiNa godz. 9 - kod producentaNa fodz. 3 - kod dostawcy mosiądzu(znakowanie to obowiązywało od okresu I WŚ)Kody producentów:CN - Atelier Mecanique de NormandieTE - Atelier de Construction de Toulouse TS - Ateliers de Construction de Tarbes VS - Atelier de Construction Versailles Kody dostawców:BS - Atelier de Construction de Bourges (?)P - ?S - ?TE - Atelier de Construction de Toulouse Informacje te znalazłem nie ruszając się sprzed komputera, tak więc jak widać dla chcącego nic trudnego. Na więcej trzeba czekać do lipca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 19 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 19 Czerwiec 2003 Witam, proszę o podanie danych do kodów występujących na łuskach Lebela, typu ślepego , jak się orientuję służących do wystrzeliwania granatów VB.Wszystkie oznaczenia występują w układzie co 90 stopni, bez lini podziałowych.1/ TE, 16,BS,32/CN, 18, TE, 33/CN,18,TE,44/VS,18,P,15/TS,16,P,26/ CN, 17,TE,17/VS,18,S,4Dziękuję i Pozdrawiam PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thor65 Napisano 23 Czerwiec 2003 Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Jeśli mnie pamięć nie myli to informacje na temat amunicji do kb.Lebela były w nr 5 ARCHEOLOGI WOJSKOWEJ.Pozdrowienia Thor65. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 23 Czerwiec 2003 Autor Share Napisano 23 Czerwiec 2003 Dzięki, dzięki, dzięki .......jesteście wielcy ....zawsze wierzyłem w was :-)))))))PZDR PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
PATRON
proszę o podanie danych do kodów występujących na łuskach Lebela, typu ślepego , jak się orientuję służących do wystrzeliwania granatów VB.
Wszystkie oznaczenia występują w układzie co 90 stopni, bez lini podziałowych.
1/ TE, 16,BS,3
2/CN, 18, TE, 3
3/CN,18,TE,4
4/VS,18,P,1
5/TS,16,P,2
6/ CN, 17,TE,1
7/VS,18,S,4
Dziękuję i Pozdrawiam
PATRON
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.