Skocz do zawartości

Fortyfikacje w TV (niedziela)

jagmin

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Jutro, tj. 5 stycznia (niedziela) o h. 11,45
w programie 3 TVP zapowiadany jest program o fortyfikacjach.
Miłego oglądania.
Napisano
Witam!
Dziś w Kurierze regionalnym na TVP 3 było o fortyfikacjach Świnoujścia. O ile mnie pamięć nie myli, to widziałem tam wypowiedź Piotra Laskowskiego z Fortu Zachodniego i Pani Staneckiej (Wojewódzki Konserwator Zabytków).
Pozdrawiam
wars98
Napisano
No i był. Jestem trochę rozczarowany, ale tylko trochę. Tematem była kwestia ratowania polskiej kopuły, zamontowanej lecze nie zabetonowanej na sowieckim schronie. Trochę ogólnej historii, właściwie nic o osicielu" poza zdjęciami. Cieszy jednak troska o polską kopułe, tylko czy to dobry pomysł żeby na wiosnę przyjechać i ją postawić w pierwotnej pozycji?

Ciekawostką było przytoczenie ekspedycji muzealników i wyrwanie przez nich z tradytora stanowiska armaty 76,2. Ale ani słowa co się z nią stało (oczywiście jest w MWP w Warszawie... na razie, bo już ponoć ją chcą zamienić z ruskimi za coś polskiego - po co było schron niszczyć?).
Napisano
Witam !

Ja po obejrzeniu tego filmu wiem jaki będzie mój następny samochód na wykopki ;-)
Ale materiał ogólnie fajny.

Pozdrawiam - kocur !
Napisano
Było nie minęło" to chyba jedyny obecnie program wykopkowy" w TV. Tak mi chodzi po głowie, czy by się nie dało go wykorzystać do kształtowania pozytywnego wizerunku środowiska, a może nawet legalizacji naszego procederu"?
Napisano
Program jest OK. Nawet w zimie Prowadzący zmienił ie zniszczalną" skórzaną katanę na cieplejszy model.Ale nie to jest ważne...NIECH ROBI TO CO ROBI...I chwała p.Adamowi za to.
Pozdro.
Napisano
Witam. Troche spóżniona reakcja ale tak na przyszłość, program o którym mowa powtarzany jest w czwartki o 15. Polecam również w środy o(niestety) 01.15 w TVP.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie