Skocz do zawartości

garrett ace 250 czy musketeer?

Dziej

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam mam pytanie jak w temacie, oczywiście troszkę juz o nich poczytałem i wiem np. że cena za kilogram wykrywacza mniej więcej jest taka sama tyle ze minelab jest dużo cięższy i dlaego droższy. interesuje mnie czy muszkieterem można znaleć coś większego i głebiej np. szbelkę na około 80 cm bo ponoć ACE 250 za głęboko nie sięga.
Napisano
Rzeczywiście nie ma szans wyciągnąć szabli z 80 cm przez ACE 250 -dobry na kolorową drobnicę na polu, a co do musketera to nie wiem nie miałem możliwości go testować ale wydaje mi się że jest lepszy od ACE.
Napisano
no właśnie tego nie wiem droższy jest na pewno ale czy lepszy? a jezli tak to co z tą szabelka na 80 cm czy ktoś wie?
Napisano
Mam juz muszkietera 2 latka i znajdowałem nim różne rzeczy sprzęt ogólnie bardzo dobry na drobnicę ( monetki ) co do głęboko zakopanych przedmiotów z żelaza raczej się nie nadaje ma mniejszy zasieg w allu niz w dyskryminacji, można jeszcze szukać w trybie dynamicznym na minimalnej skali dyskryn=minacji ja tak nie chodzę bo interesuje mnie głównie kolorowa drobnica. Pzdr. P.S. Klamerkę aluminiową policyjną wykopałem dość głęboko.
Napisano
dzięki już chyba wiem co chciałem wiedziec na pewno ani ACE ani musketeer choć mam prawie 50 ha swojego pola do biegaia tylko na wiosne musze zabronować żeby łatwiej było coś znaleźć ale dzięki musketeer moje fundusze wzrosły do 1600zł jakoś pogodziłem się z tą kwotą. Teraz muszę poczytać zeby znaleźć coś bardziej uniwersalnego tak aby widziało te szabelki na 80 cm no i na tych polach za tą drobnicą też dało sobie rade.

Dzięki wszystkim którzy zabrali głos. Pozdrawiam i udanych wykopków na wiosnę ( ja przeważnie mam wykopki na jesieni co zamierzam zmienić :))
Napisano
Co Ty z tą szabelką na 80 cm? ;). Powiem szczerze , że przy Twoich wymaganiach wybór sprzętu dla Ciebie, będzie rzeczą niezmiernie trudną , a nawet chyba niemożliwą :)

Pozdrawiam
Napisano
Hm, jesli chcesz szabelke siegnac z tej glebokosci to tylko HS-3 z najwieksza sonda. Moze styknie i bedzie niedrogo :-) Ale na kolorowa drobnice nie bardzo bedzie sie nadawal.
Bardziej uniwersalney w tym przypadku bylby Minelab explorer II lub Whites XLT, ale tych raczej w tej cenie nie nabedziesz.
Nie wiem jak solaris, podobno ma dobry zasieg, ale czy siegnie szabelke to nie wiem.
Pozdrawiam!
Napisano
:) myślę że i Ultra spokojnie sięgnie tę szbelkę:) nie mówiąc o Solarisie. No i na kolor też się nadaje, wiem bo chodziłem z Ultrą1 przez sezon.
Napisano
Czytam czytam i tak mi sie wydaje że rodzima produkcja choć wygląda mało zachęcająco to w prostych kwadratowych pudełkach zaczoepinych do kuli jakiegoś inwalidy znadują sie całkiem niezłe możliwośći i co ciekawe cena jest prawie adekwatna do wyglągu. w kazdym razie do wiosny jeszcze parę chwil to poczytam jeszcze, a otanie podpowiedzi uważam za bardzo trafne DZIEKUJĘ.
Napisano
Jak będziesz patrzył na wygląd to będziesz musiał wydać kilka tysięcy, żeby dobry sprzęt kupić.
A chyba od wyglądu nie zależą trafienia.
Chyba , że chcesz poszpanować przed kumplami albo laskami, że masz jakiś kosmiczzny sprzęt hehe wtedy to inna sprawa.
Może będa kiedyś wykrywki BMW hehe

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie