fanatyk6 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 zbytnio nie ma czym sie pochwalic ale dwa widelczyki wpadly. tylko bic nie znam. wiec mam nadzieje ze sie nie obrazisz OnyX jak wykorzystam twój temat do małej identyfikacji?? na poczatke ten widelczyk ktory sluzyl kucharce w przedszkolu do .. juz nie wiem czego. czy to jest wersja dla oficerów?podoficerów?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 31 Styczeń 2006 Share Napisano 31 Styczeń 2006 i jeszcze ten widelczyk tyle ze z aluminium. to chyba zolnierski?? o znacza te bicia?? z gory dziekujepzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idiota Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Wiem, że to tylko guziczek, ale to mój jedyny tego typu fant, do tego wyciągnięty z ziemi na połódnie od częstochowy :) Czyżby jakiś Unterseeboot płynął w góre Warty? :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=157256#157256 żeby nie dublować.Orzełków i guzików zdjęcia też wstawiać??pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wons Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 fanatyk, a to nie bicia producenta?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Łukasz Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Witam!Onyx, a co tam robi żabka kawaleryjska?Czyżby KM na konikach morskich śmigało? :-)Pozdrawiam, Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Jak mi się uda namówić kolegę, to przyślę Tobie zdjęcie...suszarki Kriegsmarine. Poważnie, ma na korpusie bitą gapę i M". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 A tak przy okazji. W miejscu gdzie zwykle walały się rzeczy Luftwaffe (pewnie bateria naziemna) znalazłem takie coś, wygląda mi jak część jakiegoś znaku, lub odznaki marynarskiej. Ten temat obstawiają jak widzę pasjonaci Kriegsmarine, więc może czegos się dowiem.Z góry dziękuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Mam pecha do Kriegsmarine. Same guziki i raz blacha. Bez szaleństw. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlol Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 fancik okrętowy, niestety zdekompletowany , szkoda ze nie mam aparatu to bym więcej fotek wrzucił ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karlol Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 komplet w boju .pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Saper.17 Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Witam ja mam widelc :)PozdrawiamAdam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamAndy Napisano 1 Luty 2006 Share Napisano 1 Luty 2006 Witam.Mam kilka szklanych guzików. Podobno po wojnie były bardzo popularne jako guziki do cywilnych garniturów. Nie wiem jednak czy to prawda. Pozdr. Andy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 wons jasne ze kod produkcenta, tylko sie pytam jakiego i czy metarialy z jakich wykoano widelczyki maja jakies znaczenie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czarek Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Moje miiasto leży za daleko od morza więc z fantów marynarskich tylk otaka kotwiczka...pochodzi z Helu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kassperidus Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 KamAndy - dziwne te twoje szklane guziki bo moje wyglądają inaczej ( bez urazy ) pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper12 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 witam:)A to moje, niestety tylko to (na razie:))Pozdroviper12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper12 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 cd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper12 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 cd.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KamAndy Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Pokazałem to co mam. Przecież sam ich nie wyprodukowałem. Dostałem od gościa, który twierdził, że to oryginały z magazynów po II wśw. Może było wielu producentów i nie każdy wzór musi być taki sam. Tak jest w wielu przypadkach.A może na forum ktoś wie coś na temat falsów takich guzików i mógłby zabrać głos.Pozdr. Andy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viper12 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 to wszystko:) tzn. nie wszystko ale takie ciekawsze strony:) Jest ich oczywiście dużo więcej;)Naraviper12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 3 Luty 2006 Share Napisano 3 Luty 2006 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=43077#46699 - tutaj mój fant związany z KM - ręczniczek. Oprócz tego mam jeszcze widelec aluminiowy sygnowany tak jak łyżka Domina i to niestety wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
norasik Napisano 2 Kwiecień 2008 Share Napisano 2 Kwiecień 2008 Dzień dobry.Ja w szafie znalazłem kilka guzików kriegsmarine.Są szklane, mają metalowe uszko a na odwrocie mają napisane Kriegsmarine 19 JFS 43". Ktoś może mi pomoże odgadnąć co to znaczy? Na dodatek powiem że mieszkam w bieruniu, a to jest jakieś 600 km od Bałtyku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.