Skocz do zawartości
  • 0

jaki to mundur??

Klaus BOLS

Pytanie

Napisano

o tuz prosze o pomoc w indentyfikacji tego zołnierza. CZy to mundur tropikalny. Angielski?? Jest to znajomy mojego wujka który walczył w wermachcie i przeszdl na aliancką strone. Wznioskuje to tylko po tym że posiadam zjęcie tego pana w mundurze wermachtu no i w tym mundurze z tutejszego zdjęcia. Niestety ci panowie już dawno nie zyja, a z rodziny nikt nie pamięta gdzie walczyli... dlatego ciekawi mnie gdzie tak ubrany pan mógł walczyć...

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

a to żeby bylo smieszniej ten sam koleś jeszcze w wermachcie. I ktos mi jeszcze powie że wiekszosć ślązaków to byli naziści i zbrodniarze. A o tych co dezerterowali od niemców malo kto pamieta :D

Napisano

o tuz prosze o pomoc w indentyfikacji tego zołnierza. CZy to mundur tropikalny. Angielski?? Jest to znajomy mojego wujka który walczył w wermachcie i przeszdl na aliancką strone. Wznioskuje to tylko po tym że posiadam zjęcie tego pana w mundurze wermachtu no i w tym mundurze z tutejszego zdjęcia. Niestety ci panowie już dawno nie zyja, a z rodziny nikt nie pamięta gdzie walczyli... dlatego ciekawi mnie gdzie tak ubrany pan mógł walczyć...

Napisano
Polskie Siły Zbrojne na Zachodzie liczące 228 tys. żołnierzy, miały w tej liczbie 89 600 dezerterów z Wehrmachtu (39,3%).
W 1943 nowy wzór niemieckiej dywizji piechoty ustalono na 12 713 żołnierzy. Armia niemiecka utraciła więc 7 dywizji.
Napisano
na pewno Wojsko Polskie na zachodzie czyli PSZ - na oko II Korpus polski ... ale na PSZ sie za bardzo nie znam,poszukaj więc w literaturze ...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie