pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Witam.W wielu polskich miejscowościach podczas wojny stacjonowały jednostki niemieckie. Wmojej rozinnej wiosce tj. Ostrowcu nie było inaczej. Ale konkrety kiedys na necie znalazłem zdjęcia Tygrysów prawdopodobnie z Ostrowca. Fotki daję poniżej a więc jak były czołgi to i Grenadierzy. Ostnio zima więc kopać się nie da trzeba spróbować inaczej domy gdzie żołnierze ongiś mieszkali. Tak się złożyło iż w starym domu mojej prababci pod koniec roiło się od germańców i postanowiłem poszperać. Oto co znalazłem pamiątka po grenadierach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 To te tygrysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 tu drugi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 I trzeci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Okładka książeczki do szkolenia grenadierów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 dalsze strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 dalsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Reszta zdjęć mi się nie chce załadować. Wkażdym razie pełno tam wskzówek jak się poruszać za czołgami różne modele pojazdów itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Frozzer Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 a czy moglbym dostac te fotki na maila frozzer@wp.pltemat grenadierow mnie bardzo interesuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 Zrobię zdjęcia całej książeczki i wyślę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
żeton Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 A czy ja również mógłbym prosić o te skany? POzdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 25 Styczeń 2006 ok. WSZYSTKIM ZAINTERESOWANYM UDOSTĘPNIE .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mauser Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 jesli mozna to tez bym się pisał na te skany :)Pozdrawiam Mauser Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Zdjęcia tych tygrysów + jakaś dyskusja były już na tym forum. Jeśli dobrze pamiętam, to rzeczywiscie Ostrowiec, chyba nawet była podana konkretna ulica. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Też bym poprosił o te zdjęcia.PzdrBodziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kawon30 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Jeżeli można to też bym poprosił o te fotki.Jeżeli to jest Ostrowiec Świętokrzyski to także moja rodzinna wioska. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vonadamski Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Prosze o skany. Moze bedzie tam tez Opatow :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kitolif Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Ja też poproszę skany. Z góry dzięki.pozdrokitolif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der K. Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Ja też poproszę.....jakbyś był tak miły.Pozdrawiam i z góry dziękuję der K. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fanatyk6 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Pat01 jak już tak wysyłasz to zachacz też o moje konto. Dzięki z góryfanatyk6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pucior Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 A te trzy pierwsze zdjątka to pochodzą z forum Odkrywcy:)http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=16644Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
crimson Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Czyżbyś - pat01 - znalazł archiwum e-bay na stryszku..? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 A tu nie rozumiem crimson co sugerujesz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 A NA PANA VONDADAMSKIEGO TO JESTEM OBRAŻONY BO MI NA SMSY NIE CHCE ODPISYWAĆ. :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pat01 Napisano 26 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 26 Styczeń 2006 Do zaintereowanych wysyłkę rozpoczynam jutro bo chcę żeby zdjęcia były czytelne i na coś się przydały . Wypytywałem się ojca o inne fanty i mówił że było tam jeszcz kilka ciekawych rzeczy. Np. dziadek muał kurtkę mundurową poobrywał z niej wszystko co się żle kojarzyło i miał kufajkę do roboty ale dawno zagineła , było też ze dwa chełmy z jednego jadł Reks a drugi był przerobiony na czerpak do gnojówki. Szkoda:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.