kapsel Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 Z tyłu napis : Conn. Waterbury Button Co. Czy to jest z II Wojny Światowej ? Jeśli tak, to jak rozumiem USA. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. pzdr.
Boruta Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Mundury amerykańskie były zakupione oddzielnie, Hallerczycy mieli błękitne francuskie.Pozdrawiam
rg428 Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 cieawe znalazłem taki guzior niedaleko olsztyna.
foni1969 Napisano 23 Styczeń 2006 Napisano 23 Styczeń 2006 Myśle że jest to guzik z 1 wojny.Amerykański.Odpadł z munduru polskiego żołnierza przybyłego z zachodu z armią GEH.HALLERA
foni1969 Napisano 24 Styczeń 2006 Napisano 24 Styczeń 2006 Cześć zołnierzy Legionów Polskich,a także PowstańcówWielkopolskich wyposażono w sorty mundurowe pochodzące z USA nosiła guziki amerykańskie w które kurtki mundurowe wyposażone były fabrycznie.Produkowane były przez wiele wytwórni.
kapsel Napisano 25 Styczeń 2006 Autor Napisano 25 Styczeń 2006 No właśnie, trop z UNRR-ą wydaje mi się najbardziej prawdopodoby. Guzik, o ile dobrze pamiętam lata temu znalazłem w pudełku z óżnymi różnościami" u moich dziadków. W tej samej szafce dokąd tylko dziadkowie żyli była wielka blaszana puszka UNRR-y w której (jeszcze kilka lat temu !) trzymali cukier. Ciekawe czy są jakieś strony amerykańskie gdzie można byłoby go jakoś zidentyfikować. Niby tylko guzik, ale jednak ...pozdrawiam
kapsel Napisano 22 Styczeń 2006 Autor Napisano 22 Styczeń 2006 Z tyłu napis : Conn. Waterbury Button Co. Czy to jest z II Wojny Światowej ? Jeśli tak, to jak rozumiem USA. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. pzdr.
Domino(*) Napisano 22 Styczeń 2006 Napisano 22 Styczeń 2006 Z munduru USA, może być II wojna i wcześniej.Pzdr
Pytanie
kapsel
Z tyłu napis : Conn. Waterbury Button Co. Czy to jest z II Wojny Światowej ? Jeśli tak, to jak rozumiem USA. Z góry dzięki za wszelkie wskazówki. pzdr.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.