Gregorius Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 Sorrki za moją indolencję w tym temacie. Czy może mnie ktoś oświecić, co przedstawia załączone zdjęcie?Serdeczne dzięki,G. J.
Grzesio Napisano 20 Styczeń 2006 Napisano 20 Styczeń 2006 No niezupełnie, SdKfz 250/9, podobnie zresztą jak i SdKfz 234/1, wyposażony był w Haengelafette - kołyska z uzbrojeniem zamontowana w nim była do ścian wieży, a nie na podstawie ustawionej na ramie pojazdu - jak w SdKfz 222.Tia, fotek tej instalacji partyzanckiej jest faktycznie kilka - osobiście kojarzę dwie, może nawet trzy.PzdrGrzesiu
Gregorius Napisano 18 Styczeń 2006 Autor Napisano 18 Styczeń 2006 Sorrki za moją indolencję w tym temacie. Czy może mnie ktoś oświecić, co przedstawia załączone zdjęcie?Serdeczne dzięki,G. J.
Grzesio Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Sockellafette z 2 cm KwK i MG 34 wymontowaną z SdKfz 222 i postawioną na ciężarówce.PzdrGrzesiu
pik78 Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 widzialem podobne foto ,moze nawet to same dzialko tylko inne ujecie-to dzailko zostalo wymontowane przez partyzantow z rozbitego samochodu pancernego,fotke widzialem w ksiazce pt 63 dni" o Powstaniu Warszawskim -rejon Warszawy -oklice pzdr
Pytanie
Gregorius
Serdeczne dzięki,
G. J.
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.