Darek419 Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Napisano 17 Styczeń 2006 http://wiadomosci.wp.pl/kat,35116,wid,8156285,wiadomosc.htmlTak jak w temacie.
Darek419 Napisano 17 Styczeń 2006 Autor Napisano 17 Styczeń 2006 http://wiadomosci.wp.pl/kat,35116,wid,8156285,wiadomosc.html
goral Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 ja to chyba zostawie bez komentarza bo az plakac sie kce.... bron bedzie sluzyla mafijnym grupom do przestepstw....:)
dect Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Na trop nielegalnego składu broni funkcjonariusze wydziału do walki z terrorem kryminalnym i zabójstw KSP natrafili dzięki anonimowej informacji."I pewnie byla podpisana yczliwy"
pik78 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Czyli kolejne mosinki i mauserki wpadły w łapy aparatu bezpieczenstwa publicznego.Uważaj na sąsiadów swych ,bo lubią dawać cynk -jak to spiewał Kukiz w piosence King"no pasaran !pik78
suchy ss Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Heh....gościu przez wiele lat szukał i kolekcjonował tą broń a teraz mu ją zabrali i jeszcze pudąo mu grozi...jeszcze go oskarżą o współprace z Osamą Binladenem hehe, niech sie lepiej pożądnej roboty chycą a nie kolekcjonerów nękają:/
suchy ss Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 na takich sąsiadach to ino sprawdzac czy wykopki broni jeszcze działają:D neich srają w gacie kapusie....:D
acer Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Pewnie kolekcjoner będzie dochodził kto sypał i byc może dojdzie.Taki to naród. Ja nie mam albo nie mogę zdobyć to i niech on też nie będzie miał....uprzejmie donoszę, iż ......." :(
aaaa.gggg Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 WitamPanowie!Sąsiad sąsiadem.Prawo jest do d...Niestety ale chroni prawdziwych przestępców.A my...cóż,poprawiamy im statystyki.Pytam??!!!Kiedy to się zmieni!!Ja powoli mam już dość tego prawka"!!Pozdrawiam
Czarek Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 eh...kolejny z nas padł ofiarą..a u mmnie cichutko...nikt mnie nigdzie nie wzywa nic nie chce...czekam, a dyplom"od pani prokurator w uznaniu kolekcji(postanowienie o przeszukaniu)oprawilem sobie w ramki:)
pik78 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Nie tylko sąsiedzi strzelają z ucha ,koledzy tez potrafia zakapowac ,wielu z nas zna takie przypadki wpadki z jakims szajsem ,24 godzinki na dolku ,troche straszenia na komisariacie ,obietnica małego wyroku i sie języki rozwiązują ...Więc uwaga rowniez na wlasnych kolesi :\\
pik78 Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 Podstawa to jednak mieć czysto" w domku.I mogą wtedy nam naskoczyc :Dno pasaran !!!pik
yorik Napisano 17 Styczeń 2006 Napisano 17 Styczeń 2006 A czego się spodziewać? Jest akcja i chłopcy dostaną premię albo i gwiazdkę lub belkę. Szkoda, że nie zamówili antyterrorystów. Na podstwie donosu. Wstyd. Dla naszej kochanej PP oczywiście.P.S.Chyba zakopię moich kilka hełmów wraz z resztą badziewia (kto to wie plastik się tak szybko nie rozkłada). Może po wojnie się zmieni.Przeczekam. Dla Syna zostanie...
Benny Hill Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Pretensje do garbatego, ze ma proste dzieci... Co wy chce cie od tej policji???Takie jest niestety prawo i oni robia swoja robote. Smieszne teksty typu...szkoda ze nie wzieli antyterrorystow" oslabiaja mnie kompletnie.Pozdrawiam
Boruta Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Ale w artykule jest, że dwie sztuki nie były pozbawione, ciekawe, czy te pozbawione, to były niemieckie deka, czy nasze wykopki, szkoda, że nie ma foto.Pozdrawiam.
liberator Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 A ja opuszczam swoją kochana ojczyżne wraz z jej zafajdanymi problemami. :-) Polska nie dla idiotów?!
pik78 Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Trudno,jakoś to Ojczyzna -matka przeboleje tą stratę ,jednego mniej...
yorik Napisano 18 Styczeń 2006 Napisano 18 Styczeń 2006 Benny! Nie chodziło mi o opluwanie PP. Dura lex sed lex ( W polskim tłumaczeniu: durne prawo ale prawo - chłe chłe). Chodziło mi o tzw. sukces operacyjny.Jak Ci zapieprzą rower to niestety jedyną korzyścią będzie pójście na pocztę celem odebrania zawiadomienia o tym kto prowadzi śledztwo a potem odebranie pisma o umorzeniu postępowania z powodu nie wykrycia sprawców.I nie osłabiaj mnie ! Ja mam też kolegów w PP i jakoś bronić ich za wszelką cenę nie muszę.
01111977 Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Liberator..Ale ktos zostanie..prawda?Nie zebym ja..bo juz dawno wyjechalem:) ale kiedys chce wrocic.Fajnie byloby nei wyladowac w mamrze za cos do czego na zachodzie nikt sie nie czepia.Wydaje mi sie ze mamy dosc spore srodowiska kolekcjonerow,grup rekonstrukcyjnych itd.Odkrywca to tez grono ludzi (wydawcy,czytelnicy)wsrod nich ludzie wplywowi,prawnicy,historycy itp.Zle sprecyzowane przepisy powinny i budza sprzeciw.Ale moze zamiast narzekac i rozdrapywac to jak 'zle sie dzieje'w waskim gronie napisac jakis list protestacyjny.Zebrac kilka tysiecy podpisow i wyslac do tych ktorzy to kretynskie prawo stanowia.Nie zadziala raz..normalne.Wysylac cyklicznie.Rozglasniac w mediach.Bronic sie przed pismakami ktorzy pisza zeby pisac i nie maja pojecia o tym co pisza i jak szkadza niektorym tym co pisza..Robmy cos....ku..rcze
Boruta Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=35116&wid=8158360&rfbawp=1137678024.219Może LPR?Pozdrawiam
Tanto Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Zapewne mi się oberwie, ale co tam ;-)Mam pytanie - ilu z was starało się zdobyć oficjalne pozwolenie na broń do celów kolekcjonerskich(nawet tą przeżartą przez rdzę) i mieć w głębokim poważaniu wizyty przedstawicieli prawa?Ciągle słychać lamenty że przepisy są porąbane, ale u nas nie ma zakazu posiadania broni - jest zakaz posiadania broni bez pozwolenia. Jest to droga zabawa, ale daje święty spokój i czyste papiery o niekaralności.
dect Napisano 19 Styczeń 2006 Napisano 19 Styczeń 2006 Tanto - oberwie to moze nie, ale tematu odcinek 6593761965076983549643590 jak nie wiecej.roń do celów kolekcjonerskich(nawet tą przeżartą przez rdzę)" - zakladam ze masz na mysli wykopki, ktorych nie da sie zalegalizowac i juz. Przepisy na to nie pozwalaja wiec chyba w tym momencie ucina to dyskusjePozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.