Skocz do zawartości

czy zna ?...

Romo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
cześć!!!
koleś oferuje mi jakiś wykrywacz ma on chyba z 10 lat zasilanie 4 baterie płaskie waga około trzech kilo(sporo)wskażnik analogowy,kupił go w Jeleniej Górze podobno u producenta w terenie rewelacyjny(powaga)może4 ktos podpowie co to jest
pozdrawiam
Romo
Napisano
...Jeszcze raz ja ,albo w Zielonej Górze ,dodam jeszcze że ma trzy wymienne cewki w komplecie tak na pierwszy rzut oka zły nie jest.....
Napisano
...wiem że odpadnie ,ale wiesz zawsze można to przerobić ,zamiast stali dać aluminium i po pierwsze wywalić te 4 płaskie baterie na pewno wiele sie przez to zyska ,archaiczne pudełko od elektroniki też można zamienić..
Napisano
Romo nie zrozum mnie zle, ale tak stawiajac sprawe
to Ty juz znasz odpowiedz i chyba dobre rady innych nie sa Ci potrzebne. Ja sam podpisuje sie rowniez pod zbyt duza waga sprzetu.
Pozdrawiam
Napisano
Macie rację chyba trochę cięzki ,a ładować kasę w przerabianie? nie wiem czy nie kupie po podliczeniu tego wszystkiego czegoś całkiem przyzwoitego i nowego dzieki za radę
Pozdro
Napisano
Zrobie to jutro z samego rana bo dzisiaj wieczorem dopiero ide go oglądać tak dokładniej,koleś mi klarował że jest to naprawde bardzo dobra wykrywka choć trochę stara i cięzka sam tego używać nie może bo miał wypadek i ma problemy z chodzeniem,z tego co wiem to nie jest zbyt znana firma wiesz 10 lat temu istniała a co teraz się z tym dzieje nie wiadomo ,mówię była z Zielonej,albo Jeleniej Góry ,może ktoś ma coś podobnego? chciałbym poznać opinie na temat tego sprzętu tak chociaż by z ciekawości jakby mało chciał to bym sie poważnie zastanowił
pozdro
Romo
Napisano
To chyba produkt firmy Mencel z JG.

Zależy ile facet chce za to dostać.

Oryginalnie Mecel taki zestaw kiedys cenil na ponad 2000zł.

Jeśli cene podzielic przez 10...

proscan

Napisano
Cześć tak zgadza sie to jest Mencel z Cieplic z Jeleniej Góry,wczoraj poszedłem i dokładnie oglądałem,brzydkie to to nie jest tylko zabiły mnie sondy wykonane ze sklejki ale tak poza tym wyobrażałem to sobie gorzej ,odpuszcze sobie jednak facio chce za to 400 zł i nie zejdzie raczej trudno ,200 bym dał ,przeciez to już muzeum prawie i jeszcze te 4 płaskie baterie :-)
pozdrawiam
Romo
Napisano
...jeszcze te 4 płaskie baterie ..."
To znowu nie taka rzadkość. Armand w Prospektorze też tak kiedyś robił.
Napisano
3kg - waga sprzętu, akumulator ponad 1,5kg, minus baterie ok.0,5kg. Wychodi ok. 4 kg. Czy warto? ( ładować się w taki sprzet ).Pozdrawiam.
Napisano
Z tym trzy kilo to gościo przesadził miałem w ręce z cewka 20 nie ważył więcej jak 1,5 kg ,przy 60 to się zgodzę trochę łapa mdlała ,nie ma w nim podpórki na przedramie więc wszystko wiadomo co dzieje się podczas długiego chodzenia wieczorem do ust nie podniesiesz...
Pozdro
Romo
Napisano
Mój akumulatorek 9,6V jest wielkości jednej płaskiej baterii tylko nieco grubszy i waży jakieś 150-200 gram, nie wiem z kąd kolega SP17 wziął 1,5kg.
Jest to akumulatorek od radiotelefonu Radmor a przetworniczka to jeden układ na płytce 2x3cm
Pozdrawiam
Napisano
Miałem na myśli akumulatory żeloewe o większej pojemności, ale np. akumulator 6v 3Ah waży 650gr.(żelowy). Pozdrawiam
Napisano
Podobnie zasilany , podobnie cieżki i z cewkami wykonywanymi ze sklejki oraz stalową obudową charakteryzował się wykrywacz firmy ELAP . Cecha charakterystyczna - brak podłokietnika.Uzywałem czegoś takiego kilka lat temu.Jesli sie okaże, że to to, to daj znać na forum. Spróbuję podzielić się kilkoma uwagami na ten temat

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie