Saper.17 Posted January 2, 2006 Author Share Posted January 2, 2006 Witam mam pytanie czy ta klamra pochodzi z czasów III Rzeszy??PozdrawiamSaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jadzia Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Witam,dziwna ta kalmra, nie znam niemieckiego więc nie pomogę rozszyfrować napisów, ale to co jest na niej przedstawione kojarzy mi się z Lożą Masońską, kielnia, cyrkiel..pozdrawiamJadzia Link to comment Share on other sites More sharing options...
mietek Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Stawiam ze cechowa, widzialem pare lat temu w Lubece ze do tej pory ich uzywaja, ale nie pamietam co to byl wtedy za cech - murarze, malarze? Link to comment Share on other sites More sharing options...
darkofjr Posted January 3, 2006 Share Posted January 3, 2006 Witam,Jest to klamra zwiazku murarzy zawodowych.Specjalisci od murowania z czerwonej cegly,Ciekawostka,Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Saper.17 Posted January 3, 2006 Author Share Posted January 3, 2006 Witam klamerke wyczaiłem na allegro i chce ją kupic tylko nie jestem pewien czy jest to klamerka z czasów II Rzeszy. Sama klamra jest podobna do klamry SA czy klamry pierwszo wojennej, różnią się tylko nakładkami.PozdrawiamSaper Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
Saper.17
Witam mam pytanie czy ta klamra pochodzi z czasów III Rzeszy??
Pozdrawiam
Saper
4 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.