Saper.17 Napisano 2 Styczeń 2006 Autor Napisano 2 Styczeń 2006 Witam mam pytanie czy ta klamra pochodzi z czasów III Rzeszy??PozdrawiamSaper
Jadzia Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 Witam,dziwna ta kalmra, nie znam niemieckiego więc nie pomogę rozszyfrować napisów, ale to co jest na niej przedstawione kojarzy mi się z Lożą Masońską, kielnia, cyrkiel..pozdrawiamJadzia
mietek Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 Stawiam ze cechowa, widzialem pare lat temu w Lubece ze do tej pory ich uzywaja, ale nie pamietam co to byl wtedy za cech - murarze, malarze?
darkofjr Napisano 3 Styczeń 2006 Napisano 3 Styczeń 2006 Witam,Jest to klamra zwiazku murarzy zawodowych.Specjalisci od murowania z czerwonej cegly,Ciekawostka,Pozdrawiam
Saper.17 Napisano 3 Styczeń 2006 Autor Napisano 3 Styczeń 2006 Witam klamerke wyczaiłem na allegro i chce ją kupic tylko nie jestem pewien czy jest to klamerka z czasów II Rzeszy. Sama klamra jest podobna do klamry SA czy klamry pierwszo wojennej, różnią się tylko nakładkami.PozdrawiamSaper
Pytanie
Saper.17
Witam mam pytanie czy ta klamra pochodzi z czasów III Rzeszy??
Pozdrawiam
Saper
4 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.