obert8 Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 jagoda ja chetny jak zawsze Gdzie ten link Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Oj coś mi nie wyszło! Oto link: http://www.poznanskipalace.muzeum-lodz.pl/Pzdr.MJ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 23 Styczeń 2006 Share Napisano 23 Styczeń 2006 Całkiem niedawno (góra miesiąc temu) w Gazecie Wyborczej były mapy Łodzi z 1900, 1914, 1939, 1955 i 1974 roku (jeżeli mnie pamięć nie myli bo ja zakupiłem tylko 3 pierwsze). Na jednej z nich (Reprint planu Łodzi wydanego około 1900 roku przez Rudolfa Fryderyka Luthera")jest w tym miejscu zaznaczony browar Bracia Gehlig". Odnośnik mówi, że mieścił się on na ulicy ogrodowej 7/13 co wyjaśnia nam sprawę. (O browarze z ulicy Ogrodowej 9 przeczytałem gdzieś na necie).Co ciekawe reprint 10 kopiejkowy Plan Miasta wydany w marcu 1913 roku" wskazuje, że mieścił się tam gmach urzędu administracji Towarzystwo Wzajemnego Kredytu". Co do Piątku to na tę chwilę podnoszę rączkę do góry :)Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream28 Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 co do reprintu to uważam i większość grona z którym pracuje uważa że to chłam na potęgę i naprawdę nie ma sensu sie tym sugerować... wielki mi reprint. trzeba było zrobić taki z sensem... to jak ach.. szanowni łodzianie gdzie to piwo i o której? Obert możesz mi na gg dać znac jak coś bedzie wiadomo... mam to szczęscie nie pracować po południu w piątek:Ppozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Czołem!Wiem że tradycyjnym miejscem spotkań była Tawerna na rogu Stefanowskiego i Radwańskiej ale.... Czy możemy się spotkać gdzeisbliżej bo ja tam musze z przesiadką jechać. Proponuje Mieszczańską na ul. POW dawna Armii Ludowej.Browar tani i bliżej z każdej strony Łodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 a moze ROZBIORKA wszyscy wiedza gdzie to jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vaderian Napisano 24 Styczeń 2006 Share Napisano 24 Styczeń 2006 Tu fotka z interesującym nas fragmentem Łodzi. Działki od 175 do 182 czyli 8 działek budowlanych gdzie stały, mogły stac kamienice, browar czy też cokolwiek innego.;-)PozdrawiamVaderian (Łódź) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jagoda Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 CzołemPrzepraszam za zamieszanie okazało się ze w piątek nie mogę! Hmm coż więc porwcamy do pierwotnej koncepcji, tj pub Tawerna róg ul. Stefanowskiego i ul. Radwańskiej godz. 18-19.Pozdr. MJPs. wypijcie moje zdrowie w piątek kończe lata! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 maciek i reszta zainteresowanych spotykamy sie czy nie jesli tak to proponuje pijalnie piwa na kossaka lub rog tatrzanskiej i dabrowskiego czekam na propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 25 Styczeń 2006 Share Napisano 25 Styczeń 2006 Im bliżej tym lepiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 ok jutro o 19 rog tatrzanskiej i dabrowskiego pzdr obert Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciej Napisano 26 Styczeń 2006 Share Napisano 26 Styczeń 2006 Przykro mi Panowie ale niestety nie będę mógł być jutro obecny na spotkanku. Następnym razem.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 czyli spotkania nie bedzie moze nastepny piatek jak jeszcze bede w kraju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dream28 Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 ... przyjąłem.... szkoda. pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Panowie potrzebuję 5 ładnych czubków" od Mausera. Obert jedziesz do królowej:)?Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 jade chyba w piatek ale uzaleznione to jest od tego czy bedzie robota moze sie przesunac o 4 dni moj wyjazd tak ze browca mozemy jeszcze walnac z czubkami moze byc krucho sam wiesz w jakim stanie wylaza bede dzisiaj u mlodego to zobacze mapy martin doszly ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martin Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 Obert prześlij mi je jeszcze raz :)pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mlody Mauser Napisano 28 Styczeń 2006 Autor Share Napisano 28 Styczeń 2006 Dobra wysle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 28 Styczeń 2006 Share Napisano 28 Styczeń 2006 marin sprawdz poczte juz wyslalem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Udało mi sie zrobić ksero Brzeziny 19-24XI1914 R.Przyniosę na najbliższe piwko .Do kompletu brakuje tylko szkiców.Prośba o nie do Michała.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 moze jutro w starym miejscu o 19 pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 29 Styczeń 2006 Share Napisano 29 Styczeń 2006 Ja będę.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Pozostał tylko pamiątkowy głaz.Początek panicznej ucieczki Generała i sztabu.Wystarczyło tylko kilka bomb.Czy wiadomo ile samolotow tak naprawdę brało udział w nalocie?pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
efes Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Takie fanty też trafiają się na poz z I WŚ.To z jesiennej wyprawy.pozdr efes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
obert8 Napisano 2 Luty 2006 Share Napisano 2 Luty 2006 Jasiu i martin ojutro o 19 w pijalce ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.