Skocz do zawartości

Battle Dress

Cronos

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mój wujek podporucznik Antoni Wartak przez całą wojene próbował przedostać sie do Wielkiej Brytani, Został uwięziony w 40r w obozie Gross Born i tam nistety ( a raczej w wielkim szczęściu doczekał do okńca wojny). Po wojni zaadoptowany przez aliantów został włączony do 9 jednostki naprawczej w Luningen. Posiadam sporo zdjęc z jego pobytu tak ( także zdjęcia z tego stalagu) oraz co najlepsze ostatnio znalałem na strychu w kufrze Mundur Battle Dress:) Nie uzywany który przywiózł ze sobą, bo w swoim wojennym chodził jako w roboczym po wojnie:D Posiada wszystkie metki sygnowane na 1943 rok w tym bluza została ponoć wyprodukowana w Montrealu:D czyl jest Kanadyjski a Płaszcz w Leeds:D Spodnie nie wiem gdzie ale też pewno ten okres czasowy, czyli cały mundur jest wojenny:D:D: Niezłe znalezisko:D:D Prosił bym o ocene jego wartosci ( nie mam narazie zamiaru sprzedarzy jego) ale mam nieodpartą pokuse pochwalenia sie znaleziskiem:D:D::D:D i ciekawi mnie jego wartosć... Spróbuje pokazać jego zdjęcia razem z metkami ale nieręcze za jakość bo mam kiepską cyfrówke i nie wiem jak pokazać zdjęcia na forum ale sie pomęczę:)
Napisano
QQQQ zwariuje porobiłem zdjęcia ale nie wiem jak mam zmniejszyć ich rozmiar zeby dać na forum:/ albo mi ktoś powie jak, ale niech da maila to prześle mu:)
Napisano
Niech jakiś Szpec mi to oceni jaką mundur ma wartosc bo na alegro są produkcje powojenne, na eBAy'u coś tam jest ale nie mam porównania. Jest nieużywany w tym sensie że nikt go nigdy nie miał na sobie dłużej niż 10 min ( bo ja se założyłem:P)przeleżał 60 lat w kufrze na strychu. Mam tez pare kalesonów;P ale ze leżały na samym dnie to łamią sie w rękach. Nigdy nic nie było przyszyte do munduru( żadne naszywki)
  • 8 months later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie