Cronos Napisano 26 Grudzień 2005 Autor Napisano 26 Grudzień 2005 Mój wujek podporucznik Antoni Wartak przez całą wojene próbował przedostać sie do Wielkiej Brytani, Został uwięziony w 40r w obozie Gross Born i tam nistety ( a raczej w wielkim szczęściu doczekał do okńca wojny). Po wojni zaadoptowany przez aliantów został włączony do 9 jednostki naprawczej w Luningen. Posiadam sporo zdjęc z jego pobytu tak ( także zdjęcia z tego stalagu) oraz co najlepsze ostatnio znalałem na strychu w kufrze Mundur Battle Dress:) Nie uzywany który przywiózł ze sobą, bo w swoim wojennym chodził jako w roboczym po wojnie:D Posiada wszystkie metki sygnowane na 1943 rok w tym bluza została ponoć wyprodukowana w Montrealu:D czyl jest Kanadyjski a Płaszcz w Leeds:D Spodnie nie wiem gdzie ale też pewno ten okres czasowy, czyli cały mundur jest wojenny:D:D: Niezłe znalezisko:D:D Prosił bym o ocene jego wartosci ( nie mam narazie zamiaru sprzedarzy jego) ale mam nieodpartą pokuse pochwalenia sie znaleziskiem:D:D::D:D i ciekawi mnie jego wartosć... Spróbuje pokazać jego zdjęcia razem z metkami ale nieręcze za jakość bo mam kiepską cyfrówke i nie wiem jak pokazać zdjęcia na forum ale sie pomęczę:)
Cronos Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 QQQQ zwariuje porobiłem zdjęcia ale nie wiem jak mam zmniejszyć ich rozmiar zeby dać na forum:/ albo mi ktoś powie jak, ale niech da maila to prześle mu:)
Mlody Mauser Napisano 27 Grudzień 2005 Napisano 27 Grudzień 2005 http://www.imageshack.us/ ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^ tu wrzuc:-)Albo zmniejsz i zapisz na swoim kompie i wrzuc na forum.
Cronos Napisano 27 Grudzień 2005 Autor Napisano 27 Grudzień 2005 Niech jakiś Szpec mi to oceni jaką mundur ma wartosc bo na alegro są produkcje powojenne, na eBAy'u coś tam jest ale nie mam porównania. Jest nieużywany w tym sensie że nikt go nigdy nie miał na sobie dłużej niż 10 min ( bo ja se założyłem:P)przeleżał 60 lat w kufrze na strychu. Mam tez pare kalesonów;P ale ze leżały na samym dnie to łamią sie w rękach. Nigdy nic nie było przyszyte do munduru( żadne naszywki)
Cronos Napisano 28 Grudzień 2005 Autor Napisano 28 Grudzień 2005 To niech mi ktoś poda linka gdzie mogłbym sie coś dowiedziec , albo niech napisze mi na maila PLEASE:)Pozdrawiam
zelig Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 Dużo odpowiedzi otrzymasz wpisując hasło attledress" w wyszukiwarce na forum, na którym zadajesz swoje pytania.
Cronos Napisano 16 Wrzesień 2006 Autor Napisano 16 Wrzesień 2006 Odświeze po prawie pół roku. Może teraz się dowiem czegoś ciekawszego.Pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.