Skocz do zawartości

Tesoro Silver uMax - dyskryminacja a zasięg

Voucur

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Mam takie może głupie a może i powtarzające się pytanie odnośnie tego typu wykrywacza dotyczące poszukiwań monet. Czy praca w trybie all metal" może dać lepsze efekty przy poszukiwaniach monet? Przeczesuję ostatnio miejsce po starej karczmie gdzie masowo wychodzą monety, tyle że był to teren zapewne wielokrotnie przeorany, obecnie zarośnięty krzakami itd. z uwagi na to przypuszczam że część monet zalega głębiej albo są ustawione pionowo w stosunku do powierzchni. Jakie są wasze doświadczenia w tego typu poszukiwaniach, bardzo proszę o sugestię. Dodam tylko że teren nie jest jakoś strasznie zanieczyszczony śmieciami choć trafia się trochę odłamków. Pozdrawiam.
Napisano
Masz rację, że monety tam jeszcze są. All Metal będzie reagował na wszystkie gwoździe, których jest tam napewno wiele i trzeba by było bardzo dużo czasu aby teren oczyścić z żelaza i chyba zabraknie Ci cierpliwości.. Osobiście uważam, że najlepsze byłoby przeczesanie miejsca znacznie silniejszym wykrywaczem, najlepiej pracującym na wyższej częstotliwości i mającym większą czułość na drobiazgi.
Napisano
Niestety nie dysponuję lepszym sprzętem, chyba że pożyczę od kolegi Cibolę, tyle że nie wiem czy to coś poprawi?Dziekuję serdecznie za odpowiedź i pozdrawiam.
Napisano
W Ciboli zastosuj superstrojenie tj. threshold na maksimum, dyskryminację tylko nieco powyżej Iron i nie używaj pinpointu a stabilność możesz kontrolować czułością. Dodatkowe centymetry zasięgu powinny przynieść przynajmniej kilka dodatkowych znalezisk
Zdrowych i Wesołych świąt.
Napisano
Spróbuję się pomęczyć na all metal ze swoim sprzętem a jak to nic nie da to poćwiczę z Cibolą. Dzięki za informację, pozdrawiam i również życzę Wesołych Świąt oraz owocnego w znaleziska Nowego Roku!
Napisano
Witam. ja mam pytanie czy Cibola ma tak jak Vaquero standardowo osłonę cewki??? Zastanawiam się nad kupnem któregoś z nich ale to już zależy od kasy.
Napisano
Tryb All Metal w Ciboli jest prawie taki sam jak w innych Tesoro z tym, że używa się go zasadniczo do namierzania środka celu (jeżeli ktoś to tak właśnie robi a nie stosuje metody X) i funkcjonuje tylko przy naciśniętym czerwonym przycisku pinpoint.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie