Arkan93 Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 Wiem,że przedmiot ten pochodzi z formacji SS,ale dokładnie co to jest?Proszę o pomoc.Wdzięczny będę także za podanie wartości tego cacka.Z góry dzięki i pozdrawiam.
lisek68 Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Arkan jeśli to oryginał to stan jest super .Jeśli możesz to wstaw drugą strone a wątpliwości rozwieją się.
Arkan93 Napisano 30 Grudzień 2005 Autor Napisano 30 Grudzień 2005 Klamra nie jest moja.Wystawiłem ją tu grzecznościowo.Teraz podam pare szczegółów.Otóż nie wiadomo z jakiego materiału jest zrobiona,jedyne co wiemy to to,że magnez jej nie bierze.Oryginalność jest 100%.Pochodzi z rozbieranego dawno,dawno temu domu w okolicach Kętrzyna.Także nie wiem już co myśleć.Mimo wszystko serdecznie dziękuję wszystkim kolegom za opinie i komentarze.Fajnie,że zawsze można na kogoś liczyć.Pozdrawiając składam, wszystkim gorące życzenia:SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.
Arkan93 Napisano 20 Grudzień 2005 Autor Napisano 20 Grudzień 2005 I jaki jest ostateczny werdykt szanownych kolegów-znawców?Czy owa rzecz to oryginał?Prosze o odpowiedź.Dziękuję.
kudlaty Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 ja niestey byłbym bardzo sceptyczny, według mnie to niestety kopia ale jest to tylko moje skromne zdanie.... pozdro
Arkan93 Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 Dwa zdjęcia drugiej strony są poniżej.
hdgrand Napisano 29 Grudzień 2005 Napisano 29 Grudzień 2005 kudlaty ma racje. replika robiona metoda elektrolityczna.widac to po bardzo ostrym rysunku wewnetrznym .przy biciu z matrycy nie ma mozliwosci tak wyjsc .poza tym podejrzana patyna .wyglada na robiona metoda ;do ziemi i lejemy na nia .byc moze sie myle trudno ocenic nie majac w reku.zakladam ze jest z miedzi.
Arkan93 Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 Wiem,że przedmiot ten pochodzi z formacji SS,ale dokładnie co to jest?Proszę o pomoc.Wdzięczny będę także za podanie wartości tego cacka.Z góry dzięki i pozdrawiam.
Frozzer Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 oficerska klamra od pasaniestety brak zaczepów, w tym stanie jakies 750zl - o ile jest oryg :)
beaviso Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Miałem w życiu w ręce 1 oryginał (fotka - nie czyszczony) i wyglądał zgoła inaczej - inne detale wykonania od wewnątrz, no i bicia kompletnie inne. Nie wiem jak wyglądają inne klamry, ale mój wykop po prostu bardzo się różni.
Pytanie
Arkan93
Wiem,że przedmiot ten pochodzi z formacji SS,ale dokładnie co to jest?Proszę o pomoc.Wdzięczny będę także za podanie wartości tego cacka.Z góry dzięki i pozdrawiam.
13 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.