Skocz do zawartości
  • 0

SS,ale dokładnie co?

Arkan93

Pytanie

Napisano

Wiem,że przedmiot ten pochodzi z formacji SS,ale dokładnie co to jest?Proszę o pomoc.Wdzięczny będę także za podanie wartości tego cacka.Z góry dzięki i pozdrawiam.

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Klamra nie jest moja.Wystawiłem ją tu grzecznościowo.Teraz podam pare szczegółów.Otóż nie wiadomo z jakiego materiału jest zrobiona,jedyne co wiemy to to,że magnez jej nie bierze.Oryginalność jest 100%.Pochodzi z rozbieranego dawno,dawno temu domu w okolicach Kętrzyna.Także nie wiem już co myśleć.Mimo wszystko serdecznie dziękuję wszystkim kolegom za opinie i komentarze.Fajnie,że zawsze można na kogoś liczyć.Pozdrawiając składam, wszystkim gorące życzenia:SZCZĘŚLIWEGO NOWEGO ROKU.
Napisano
kudlaty ma racje. replika robiona metoda elektrolityczna.widac to po bardzo ostrym rysunku wewnetrznym .przy biciu z matrycy nie ma mozliwosci tak wyjsc .poza tym podejrzana patyna .wyglada na robiona metoda ;do ziemi i lejemy na nia .byc moze sie myle trudno ocenic nie majac w reku.zakladam ze jest z miedzi.
Napisano

Wiem,że przedmiot ten pochodzi z formacji SS,ale dokładnie co to jest?Proszę o pomoc.Wdzięczny będę także za podanie wartości tego cacka.Z góry dzięki i pozdrawiam.

Napisano

Miałem w życiu w ręce 1 oryginał (fotka - nie czyszczony) i wyglądał zgoła inaczej - inne detale wykonania od wewnątrz, no i bicia kompletnie inne. Nie wiem jak wyglądają inne klamry, ale mój wykop po prostu bardzo się różni.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie