TSUNAMI Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Napisano 16 Grudzień 2005 Witam wszystkich!Mam pytanie a zarazem prośbę - czy ktoś z państwa ma spisane sygnatury kopoł (półkopuł)pancernych (dla ckm) w Punkcie Oporu Radoszowy" oraz pólkopuły pancernej znajdujacej się na tradytorze artyleryjskim w P.O.Wzg.319 (za cegielnią).Jeśli ktoś z państwa posiada spisane te sygnat.to bardzo bym prosił o udostępnienie mi ich za co z góry serdecznie dziękuję.Pozdrawiam :TSUNAMI
suchy ss Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 http://www.fortykrakow.prv.pl/ tam jest opisany ten punkt oporu, moze tam cos znajdziesz:)
TSUNAMI Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 Witam.Dzięki Suchy ss za podpowiedź ale niestety na tej stronce nie ma o tym mowy (poza kopułami obserwacyjnymi).Wiem ktoś może pomyśleć czemu sam sobie tam nie wejde i nie spiszę tych sygnaturek - a i owszem idzie tam wejść tak jak i do innych schronów tylko że byłem tam jakieś 3 miesiące temu i chciałem tam wejśc to w jednej kopule natknołem się na legowisko jakiegoś bezdomnego i niedość że był tam totalny syf" (jakieś graty resztki jedzenia itd.).A w innym zaś schronie ktoś sobie zrobił w szybie pod kopułą pancerną prywatny WC co mnie totalnie zniechęciło do wejścia do niej.Dlatego prosiłem i nadal proszę o te sygnaturki.Pozdrawiam:TSUNAMI
suchy ss Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 skontaktuj sie z kims ze stowarzyszenia PRO FORTALICIUM-oni sie zajmuja konserwacja schronow itp. na Śląsku:)
TSUNAMI Napisano 17 Grudzień 2005 Autor Napisano 17 Grudzień 2005 Wiesz ja myślę że nie jeden członek tego stowarzyszenia czytał ten post może nie mają tych sygnaturek albo poprostu ............ .Ja pomału kończę pisać taki mały informator o P.O.Radoszowy".Mam już zebrany cały (oprócz tych sygnaturek) materiał na temat tego P.O. (zdjęcia,rysunki,mapki,opisy).Mam nadzieje że jeszcze ktoś odpowie na moją prośbę.
Mirosław Jastrzebski Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Konserwator Miejski w Rudzie Śląskiej dysponuje materiałem w postaci kart inwentaryzacyjnych schronów z punktu oporu Radoszowy i nie tylko.Zapewne pozwoli zerknąć. Znajdziesz tam plany, schematy, zdjęcia i sygnatury kopuł.
jagmin Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 kolego TSUNAMI, wpisałeś sie może do działu poznajmy się"?Przypuszczam, że wiele by to ułatwiło.PSkontakt do Pro Fortalicium zapewne znajadziesz na stronie www.profort.org.plTakże konserwator zabytków miasta Ruda Śląska na pewno dysponuje adresem poczty elektronicznej dostępnej przez stronę UM (z czego korzystali już miłośnicy fortyfikacji, np. z Krakowa)
KoMbAtAnT Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 Tak jak wyzej,z apraszam na nasza strone/forum www.gos.fora.pl, tak zapytaj zapewne ktos bedzie mial to.Ps. prosze nie usowac linku, z gory dziekujePozdrawiam
KoMbAtAnT Napisano 17 Grudzień 2005 Napisano 17 Grudzień 2005 wyzej jest blad, poprawnie www.gos.fora.pl
TSUNAMI Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 WITAM .Dziękuję za informacje.Pozdrawiam:TSUNAMI
d007 Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 akurat na to forum nie polecalbym wchodzic ;)
TSUNAMI Napisano 18 Grudzień 2005 Autor Napisano 18 Grudzień 2005 D007 czemu tam nie radzisz wchodzić?
KoMbAtAnT Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Pannowie, nie sluychac d007, Chlopak sie obrazil ze mielismy uwagi do jego projektu plakatu ;) co zreszta bylo komiczne, bo sam prosil o uwagi :) Zapraszam
KoMbAtAnT Napisano 18 Grudzień 2005 Napisano 18 Grudzień 2005 Zreszta d007 jest czlonkiem Pf'u ;)Pozdrawiam
Mecenas Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Forum GOŚ jest w porządku, to tylko niektórzy jego użytkownicy są przewrażliwieni na swoim punkcie i się szybko obrażają...
Mecenas Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Ja w każdym bądź razie serdecznie zapraszam nowych użytowników do rozsądnej i treściwej rozmowy na tematy bunkrowe i rekonstrukcyjne, które się tam odbywają.
TSUNAMI Napisano 19 Grudzień 2005 Autor Napisano 19 Grudzień 2005 WITAM.Szanowni Panowie widzę że zaczyna się tu pomału zmieniać temat , naprawdę nie interesuje mnie kto się obraził na kogo i o co.Czy naprawdę już nie da się czegoś załatwić na spokojnie - a ja prosiłem i nadal proszę jeśli ktoś ma a wiem że mają (w swoich arhiwach)spisaną taką niewielką rzecz jak sygnaturki kopuł i półkopuł pancernych ckm z P.O.Radoszowy".Niestety Konserwator Zabytków w R.Śląskiej nie posiada kart P.O.Radoszowy" bo ich poprostu jeszcze nie zrobiono i raczej nie wiadomo kiedy zrobią (finanse).Pozdrawiam:TSUNAMI
Mecenas Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 No to właśnie napisz tą prośbę na forum GOŚ. Niektórzy członkowie Pro Fortalicium (także z Rudy Śląskiej), którzy tam piszą nie piszą na niniejszym forum i być może właśnie tam trafisz na osobę, która Ci pomoże. Ja osobście tych sygnatur nie mam gdyż mnie nigdy nie interesowało ich posiadanie.
Danek Napisano 19 Grudzień 2005 Napisano 19 Grudzień 2005 Panowie z PF polecam brudy prać u nas na forum albo na naszych zebraniach! nigdy publicznie ! pozdrawiam sekcja foto PF
Mecenas Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 Jak widzę zadanie pytania na tamtym forum pomogło w rozwiązaniu zagadki...
d007 Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 TSUNAMI i Suchy ss:Z dwóch powodów: 1. Kiepsko działa (sprawy techniczne)2. W dziwny sposób znikają tam posty (cenzura)Dlatego już tam nie bywam.Nie wiem natomiast o czym piszą ci panowie (Mecenas i Kombatant) ? Ich awersje chyba nikogo tu nie interesują a tymbardziej są nie na temat.Cieszę się TSUNAMI, że znalazłeś tam odpowiedź. Paradoksalnie mój głos tutaj się do tego przyczynił ;)Dziwi mnie brak reakcji moderatora na publikacje tutaj adresu internetowego innego, konkurencyjnego forum. Inne adresy są natychamiast wycinane (np adres strony Pro Fortalicium). Czyżby nierówne traktowanie ? Regulamin jest chyba jeden dla wszystkich ? Serdecznie pozdrawiam d007
suchy ss Napisano 20 Grudzień 2005 Napisano 20 Grudzień 2005 no dobra skonczcie juz te klutnie:D, na forum mam sobie pomagac a nie....:/
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.