Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 Witam wszystkich!Chciałbym ogłosic ,iz podczas manewrow GRH 3 Bastion Grolmann ,które odbyły sie w ten weekend(10,11 XII) powstała i zaczela swoja dzialalnosc sekcja rowerowa!W zwiazku z tym prosimy o przesyłanie wszelkich materiałow na temat rowerow i druzyn rowerowych w armi niemieckiej!Na razie mamy 5 gotowych rowerow ,natomiast 4 nastepne sa składane w naszym warsztacie!W imieniu calej grupy chcialbym rowniez podziekowac calej ekipie z MRU za udostepnienie nam obiektow i mila atmosfere ,a calej grupie za swietna zabawe i nowe doswiadczenia!Wklejam kilka fotek, serdecznie pozdrawiam(PK)Oberschutze AlbertGRH 3 Bastion Grolmann Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 ...nasz kochany dowodca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 ...Kameraden auf's Pferd!!!.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 ...am Ostwall in Pniewo.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 ...The End Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boruta Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 No, to jest fajny temat, cieszę się, że rower wraca do łask.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 A jak ja rzuciłem podobny pomysł u nas", to mnie wyśmiali. Wiadomo, że jak GRH posiada sprzęt jeżdżący, to jej prestiż rośnie, a póki nie zgromadzi się funduszy na Kubelwagena, to pozostają rowery ;) Do zobaczenia na jakimś zjeździe downhillowym! ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 Najlepsze strony rekonstrukcji to nowatorstwo....pelno jest Kubelwagenow ,Sdkfz 251,ale trzeba wymyslac cos nowego!...a rowerki to niewatpliwie ciekawy temat-tym bardziej na 1939 pasuja jak ulal!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mr2z Napisano 12 Grudzień 2005 Share Napisano 12 Grudzień 2005 Widzę, że nawet Obelix dostał przydział na rumaka :) A z tym nowatorstwem to fakt, zwłaszcza, że obicie" początek wojny. Mam nadzieję, że nie długo zobaczę Was w akcji na żywo :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 12 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 12 Grudzień 2005 W głownej mierze ,wlasnie dzieki Obeliksowi mamy te rowerki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 Albert napisz moze cos wiecej o tych rowerach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 Witaj adler153!Sa to rowery niemieckich marek :Bismarc ,Ambasador ,Victoria ,generalnie kazdy inny...ale ogolna konstrukcje maja ta sama!Wyposarzone sa te rowery w sprzet z poniemieckiego smietnika.Oczywisie wszystko z epoki!Co bys jeszcze chcial wiedzie?Pisz,Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 nuuuu Mariusz bojowo bojowo z tymi bicyklami :] nie wiem czy wiesz ale juz Ci kiedys pisalem ze nasza grupa takze ma w planach rowery ;) ale narazie wiesz piechta wszytsko .........ale na to wszytsko przyjdzie czas:P Moze kiedys zrobimy jakis TOUR de GRH ???? :) pozdro Marek D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sWa Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 No to ja mam pytanko: do czego służyła ta skrzynka (fotka obok). Czy wojskowe rowery miały elementy chromowane?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 15 Grudzień 2005 Share Napisano 15 Grudzień 2005 ten rower jest wariacja na temat" roweru grenadierow ludowych. trudno oceniac autentycznosc takich ekpsonatow z 2 powodow. 1. zdjecie niewiele pokazuje 2. w volkssturmie uzywano wszystkiego co bylo pod reka:).skrzynke (na amunicje)powieszono wzorem Trupenafahrrada. panzerschreck wisi zle - zaczepialby o nogi w czasie jazdy. no i ten plecak... sic!jesli o chrom chodzi to jak wiadomo jest on rodzajem powloki dekoracyjnej. wystarczy przejrzec chocby watek owery w armiach swiata", by sie zorientowac, ze w rowerach pierwotnie przeznaczonych dla wojska w zasadzie stosowany nie byl. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 Do Marek!No dzieki za slowa uznania...my juz sie od dawna zamierzalismy i wreszcie wypaliliscmy ,a juz kolejne rowerki sie gotuja do boju!Zycze powodzenia...faktycznie mozna pomyslec nad jakimis zawodami:-)Do sWa ,skrzynka ,ktora masz podwieszona to regulaminowa skrzynka rowerowa na skrzynke z amunicja...z tym tylko ,ze mial ja co ktorys tam rower!to co masz na bagazaniczku to skrzynka na granaty ,nie regulaminowo ,ale wiadomo ,ze nie wozili tego pod pachami!Rowerki jakie dostawala z armi byly czrne i jedyne elementy chromowane to zebatki ew. pedaly.Poza tym taki rower byl ,,goły''!Pierdoly typu dzwonek lamki nalezalo nabyc we wlasnym zakresie!Ot tyle!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 ...i nie Panzerschreck tylko Faustpatrone lub Panzerfaust -tak gwoli scislosci:-)Pozdrawiam raz jeszcze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 tak dla przypomnienia :http://www.odkrywca-online.com/pokaz_watek.php?id=128076#128094 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 15 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 15 Grudzień 2005 ...a to juz zdjecie z mojego albumu rodzinnego.Zauwazcie iz tylko pierwszy rower ma lampe z przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schrek Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 Niemcy w Gądkach na rowerach!!!!!!!! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 dlaczego w Gadkach Schrek???...chyba nie znam tego powiedzenia:-) Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adler153 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 >Albert:>...a to juz zdjecie z mojego albumu rodzinnegoznaczy jak z rodzinnego albumu? to Twoja familia na tym zdjeciu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Albert Napisano 16 Grudzień 2005 Autor Share Napisano 16 Grudzień 2005 nie ..wszyscy nie:-) jeden z tych wojakow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marek123 Napisano 16 Grudzień 2005 Share Napisano 16 Grudzień 2005 hahah ale fota super klimatyczna nigdy mi sie nie chwaliłes ojjj ;) pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.