Louis Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 Witam,rozglądam się za pierwszym w mojej karierze wykrywaczem. Dzisiaj zainteresowałem się tą aukcją:http://allegro.pl/show_item.php?item=77024303Czy uważacie, że to dobra cena za ten sprzęt?Wykrywacz ma dopiero 2 miesiące.Jestem jednak ostrożny, bo sprzedający nie ma do niego ani papierów, ani opakowania (???).Będę wdzięczny za opinie.PozdraawiamLouis
gumiś Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Witam.Własnie tez zwróciłm na atrakcyjną cenę tego sprzetu, też dzwoniłem do sprzedającego.Bardzo podejrzane, jak można zgubić karton, gwarancję itp.Odpowiedź mi się nasunęła sama :)Oczywiście zrezygnowałem z kupna.pozdrawiam
Louis Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 Witam,nie chciałem nazywać rzeczy po imieniu, ale chyba doszliśmy do tych samych wniosków.PozdrawiamLouis
leserek Napisano 13 Grudzień 2005 Napisano 13 Grudzień 2005 wszyscy maja, a i tak go ktos wyrwie i bedzie sie cieszyl ze tanio... to nic ze byc moze ktos sie zdziwil jak zza drzewa zniknal...moze sie myle..oby
Raned Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Jak się przywozi wykrywacz z zagranicy w bagażu podręcznym to też zazwyczaj bez kartonu i gwarancji...
wicja1 Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Chyba,że zamienił w lesie torbę z grzybami na przypadkowo spotkany wykrywacz" :)Mój znajomy zamiast wrócić do domu z W'6000,wrócił z wiadrem maślaków :)Grzybiarz miał potężny charakter w nogach :))Pozdrawiam,wicja1.
Jacek P Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Mysle ze nie zostal przywieziony z zagranicy, inaczej sprzedajacy wprost by to powiedzial, dlaczego mialby to ukrywac? Jednak informacja od sprzedawcy, ze pudelko i gwarancja byly, ale sie zgubily, moze byc:a) prawda, a to oznacza ze jest to atrakcyjna oferta,b) nieprawda, a to oznacza ze ... jak juz wyzej koledzy sie domyslili.Co do pudelka - to nie zdziwilbym sie, ze mogl ktos je wyrzucic. Ale co do gwarancji to mysle ze mogl ja miec, tyle ze jej ie ma" bo wykrywacz jest starszy niz te dwa miesiace :-), a z gwarancji mozna by odczytac prawdziwy, byc moze dosc leciwy jego wiek.A z drugiej strony szkoda, ze na wykrywaczach nie ma metryczki o produkcji (np. seria i rok). Znacznie by to uproscilo transakcje, gdyz i tak w wiekszosci ofert jest podane malo uzywany", albo prawie nowy". Tylko jak to sprawdzic?
KudłatyHD Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Że jest mało używany to prosto sprawdzić bo to poprostu widać, na rurce która się składaa i rozkłada i po cewce któa jest troche przytarta tak jak w moim przypadku to jest. Ale ja w sezonie non stop gdzieś laziłem z nim.
Jacek P Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Zgadza sie, ale na zdjeciach w allegro takich szczegolow nie widac. Wiec pozostaje wierzyc sprzedawcy, a z prawdomownoscia bywa bardzo roznie, chocby jak w tym watku:http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=249791 Poza tym wykrywacz moze miec 3 lata, a jak przelezal w szafie tez bedzie wygladal jak nowy. Tylko czy to jest zdrowe dla wykrywacza, jesli sie go nie uzywa? Tego nie wiem....
Raned Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Wykrywacz nie może mieć 3 lat ponieważ te wykrywacze są na rynku od coś ponad roku.
Anielskooki Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Nie chcę usprawiedliwiać tego kolesia ale różne rzeczy się dzieją.WSTYD się przyznać ale ja pudełko od nowego wykrywacza wywaliłem a gwarancje gdzieś posiałem dwa tygodnie później.Taki pechAnielskooki
Jacek P Napisano 15 Grudzień 2005 Napisano 15 Grudzień 2005 Jak w piosence Lipnickiej : wszystko sie zdarzyc moze..." :-) Poza tym najlepiej porozmawiac ze sprzedajacym, co, gdzie, kiedy i wszystko sie pewnie wyjasni (na plus albo minus) :-)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.