Skocz do zawartości

Zestrzelone samoloty....

kot05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Czesc koledzy. Man do Was prosbe. Szukam zdjec z zestrzelonymi samolotami. Mam wlasnie liste z okolo 25000 zestrzelonymi samolotami z II ws. i wlasnie szukam zdjec, na ktorych jest widoczny zestrzelony samolot lub taki, ktory przymusowo ladowal .... po numerze fabrycznym lub po kodzie nieraz moge zidentyfikowac te samoloty. Prosil bym was wzstawic wlasnie takie zdjecia na ta strone i jak mozliwe podac (jak widoczny dla was) numer produkcji lub kod albo inne dane (miejsce upadku...) (z gorszej jakosci zdjec na forum). Bardzo bym byl wdzieczny!!! Daje jeszcze przyklady :)
Napisano
kot bardzo byś mi pomógł jeśli posiadasz ową liste!!poszukuje informacji o zestrzelonych samolotach przez obrone przeciwlotniczą w katowicach w 39r. przy lotnisku Muchowiec!!oraz poszukuje innych informacji o zestrzelonych samkolotach w katowicach i okolicach Katowic!!
jeśli mógłbyś mi przesłać kopie listy byłbym bardzo wdzięczny!!rozchodzi mi się tylko o katowice i okolice!!
pozdr.ZnaChoR
Napisano
Witaj ,

Czy zdjęcia mają dotyczyć tylko terenów obecnej Polski ?
Mam różne publikacje,monografie,ksiązki lecz nie posiadam oryginalnych foto.Jeśli posiadasz bogatą bibliotekę to ciężko będzie się nie powtarzać...
pozdro
Napisano
dzieki za zdjecie. raczej z niemiec lub francji, z wrzesnia wlasnie nie ma duzo, wiecej od 40 roku. chodzi mi tez o zdjecia z allegro lub ebaya... :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie