Skocz do zawartości

Tracker IV-specyfikacja

lolek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Witam! Post kieruje do posiadaczy Bounty Huntera Tracker IV. Czy ktos moze napisac jego specyfikacje, tzn odpowiednie ustawienia ktore sprawdzaja sie przy poszukiwaniu monet, inne , ktore sprawdzaja sie przy poszukiwaniach wiekszych fantow itd...Lepiej pracowac na ALL METAL czy na dyskryminacji?

dzieki z gory i pozdrawianko:)
Napisano
Witam. Na ten temat wielokrotnie już pisano, ja również. Sprzęt jest tak prosty, że nie ma co kombinować. Ja zawsze ustawiałem na dyskryminację tonową:różnie - najczęsciej pokrętło dyskryminacji na 3". Czułość(lewe pokr.)na maksa - byle by nie wzbudzał się. Bardzo dobrze reagował na małe jak i na duże przedmioty - choć dzwięk nie sugerował wielkości przedmiotu. Chodziłem tak dwa lata. Pozdrawiam.
Napisano
No no...twoje ustawienie sprawdzaja sie:)
Polazłem dzis sprawdzic go i łaziłem moze z 40-50 min po terenie wczesniej czesanym przez Pioniery,HS,Cyklopy.
Wynik to 3 monetki(2x PRL i 10 fenigow jeszcze z orłem carskim?!), guziczek i pare łuseczek.Na razie jestem zadowolony i czekam z niecierpliwoscia na wiekszy wypad:)))

pozdrawiam
Napisano
Pamiętaj tylko, że te ustawienia dotyczą dyskrym. tonowej. Przy zwykłej(przełącznik w lewo)musisz doświadczalnie zmniejszyć zakr. dyskr. ( prawym potencj. w lewo nawet na 9". Pozdrawiam.
Napisano
Nanook nie czepiaj sie byłem za bardzo podniecony i wyłazi moja niewiedza:)
Jak zmniejszyc dyskryminacje do 9? moze zwiekszyc do 9? Nie bardzo kumam....Wyjasnisz?:))

dzieki za infio wszelkie:)
Napisano
Jeśli prawe pokrętło ustawisz w pozycji na 3"(wyobraź sobie na tarczy zegara, a nie na skali potencjometru!)i teraz przełączysz na zwykłą dyskryminację - jeden dźwięk dla różnych metali- to okaże się, że cewka nie reaguje na złoto, srebro itp. Dlatego w tym przypadku musisz obracać prawe pokretło(czułość dyskryminacji)w lewą stronę czyli ku 9" na tarczy zegara. Najlepiej poćwiczyć w powietrzu na róznych przedmiotach. Ja posiadam teraz Tesoro de Leon i też często ćwiczę" ustawienia. Jeśli interesuje Cię jakie przedmioty znajdowałem nim mogę podrzucić skany niektórych. Pozdrawiam.
PS. Chyba już kumasz!!!
Napisano
Bardzo chetnie poogladam trafienia:))) moj mail obok loginu.Dzieki za łopatologiczne i w koncu zrozumiałe wytlumaczenie:)))

pozdrawiam:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie