karas1979 Napisano 22 Maj 2003 Autor Share Napisano 22 Maj 2003 Co to za guzik, znaleziony w miejscu stacjonowania wojsk napoleonskich w czasie oblegania miasta.Na litery T. W & W oraz napis PARIS.Srednica guzika okolo 2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beyo Napisano 23 Maj 2003 Share Napisano 23 Maj 2003 Według moich informacji rzeczywiście napoleoński. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 26 Maj 2003 Share Napisano 26 Maj 2003 Coś jest tyle warte ile ktoś za to chce dać, zwłaszcza w przypadku przedmiotów na które mają cenę amatorską". Cynkowy guzik z epoki napoleońskiej, znaleziony na pobojowisku pod Pułtuskiem, oferowany był na allegro - może nadal jest jeszcze licytowany - w cenie wywoławczej 100 zł. Możesz wystawić guzik na licytację - wtedy zorientujesz się ile można za niego wziąć. Jest to ładnie zachowany egzemplarz - cena może być wyższa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Maj 2003 Share Napisano 28 Maj 2003 witam!popełniłem błąd , bo sie pospieszylem i sprzedalem guziczek w super stanie z 1824 II komp. artyleri lekkiej (sygnowany) za 100 pln, okazało sie po zakonczonej aukcji, ze i 300 było realna kwota do uzyskania. wiec moja rada - POWOLUTKU :) . pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SP17 Napisano 23 Maj 2003 Share Napisano 23 Maj 2003 Jest to na 100% wzór napoleoński. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mosin Napisano 23 Maj 2003 Share Napisano 23 Maj 2003 Guzik napoleoński. Wygląda na mosiądz - nalot (nie ma wżerów, więc nieszkodliwy) można usunąć pocierając dość długo posoloną cytryną. Ale ja bym go nie czyścił. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 23 Maj 2003 Autor Share Napisano 23 Maj 2003 Dzieki za podpowiedz. Mi tez on wyglada na napoleonski.Stan jest bardzo dobry, ladna patyna.A guzik pochodzi z fabryki Trelon-Weldon-Welt w Paryzu.A nie orientuje sie ktos jak jest cena za taki guzik na gieldzie staroci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 23 Maj 2003 Autor Share Napisano 23 Maj 2003 Dzieki za podpowiedz. Mi tez on wyglada na napoleonski.Stan jest bardzo dobry, ladna patyna.A guzik pochodzi z fabryki Trelon-Weldon-Welt w Paryzu.A nie orientuje sie ktos jak jest cena za taki guzik na gieldzie staroci?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenrir Napisano 27 Maj 2003 Share Napisano 27 Maj 2003 Jest to guzik z drugiej połowy XIX w. Najprawdopodobniej lata 60-e. Na allegro jeżeli ktoś wogóle go kupi za cenę nie wyższą niż 20 - 30 zł. Niestety wysokie ceny osiagają na aukcjach tylko guziki z okresu napoleona I ( jestem ich kolekcjonerem )Niektóre guziki twojego typu są z tyłu datowane. Podstawą w różnicy jest to że guziki napoleona I są płaskie a nie wypukłe. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karas1979 Napisano 22 Maj 2003 Autor Share Napisano 22 Maj 2003 Co to za guzik, znaleziony w miejscu stacjonowania wojsk napoleonskich w czasie oblegania miasta.Na litery T. W & W oraz napis PARIS.Srednica guzika okolo 2 cm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
karas1979
Co to za guzik, znaleziony w miejscu stacjonowania wojsk napoleonskich w czasie oblegania miasta.
Na litery T. W & W oraz napis PARIS.
Srednica guzika okolo 2 cm.
9 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.