Boruta Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 No właśnie, czy my coś takiego mamy, czy są jakieś sojusze z kimś - z kim? I w ogóle, czy my tylko takie myszki tak przy NATO??Pozdrawiam
Rso Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Witam. Nasza doktryna jest prosta jak chinski śrubokret a brzmi pod twoją obrone uciekamy........ Pozdrawiam.
Boruta Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Dzięki, wyczytałem, że za stan sojuszy i obronności odpowiada nasz ukochany Prezydent ;-).Pozdrawiam
Boruta Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Jeszcze raz dziękuję za link, teraz wiem już co mamy ;-).Pozdrawiam
a.korbaczewski Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 a bo ja czytałem i nie wiem za bardzo o co chodzi.Podstawowe cele polityki bezpieczeństwa naszego państwa są niezmiennie związane z ochroną suwerenności i niezawisłości Rzeczypospolitej, utrzymaniem nienaruszalności granic i integralności terytorialnej kraju. Polityka państwa służy zapewnieniu bezpieczeństwa obywateli Polski, praw człowieka i podstawowych wolności oraz demokratycznego porządku w kraju, stworzeniu niezakłóconych warunków do cywilizacyjnego i gospodarczego rozwoju Polski oraz wzrostu dobrobytu jej obywateli, ochronie dziedzictwa narodowego i tożsamości narodowej, realizacji zobowiązań sojuszniczych, a także obronie i promowaniu interesów państwa polskiego.... itd itp
a.korbaczewski Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Wyzwania w dziedzinie bezpieczeństwa dyktują potrzebę podejścia całościowego. Zaciera się bowiem różnica między zewnętrznymi i wewnętrznymi aspektami bezpieczeństwa. Rośnie znaczenie czynnika międzynarodowego i rola współdziałania międzynarodowego, w tym zwłaszcza w układzie sojuszniczym. Zwiększa się wpływ czynników pozawojskowych, w tym ekonomicznych, społecznych i ekologicznych.....bla bla bla..."
kucek Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Boruta czy to ten sam prezydent który chce ułaskawić bandziora? :-)
Boruta Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 No, już znowu nie zaczynajmy pustych dywagacji, oczywiście chodzi o Prezydenta Polski.
a.korbaczewski Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 no to moze zaczęlibyśmy niepuste dywagacje?
pik78 Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 Kucek,ktorego masz na mysli z prezydentow? Tego grubego czy tego kieszonkowego-zwanego tez elektem ?
a.korbaczewski Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 wszyscy ułaskawiali, a nowy też ma zamiar.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.