Raned Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 Kilkakrotnie natrafiałem na łuski i naboje z 4 otworami wywierconymi naprzemiennie niżej i wyżej. Czemu to miało służyć?
Raned Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Jaro 5 może zainteresuje Cię ten nabój ćwiczebny znaleziony w Australii.
Raned Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Bicia DAG gwiazdka, z drugiej strony 6-61.
Boruta Napisano 6 Grudzień 2005 Napisano 6 Grudzień 2005 Skoro tak twierdzisz, to pewnie tak jest.Pozdrawiam
Jaro5 Napisano 5 Grudzień 2005 Napisano 5 Grudzień 2005 WitamRaned - dziękujęBoruta - to na 100 % nabój szkolny a nie ślepakPozdr
Raned Napisano 4 Grudzień 2005 Autor Napisano 4 Grudzień 2005 Kilkakrotnie natrafiałem na łuski i naboje z 4 otworami wywierconymi naprzemiennie niżej i wyżej. Czemu to miało służyć?
Jaro5 Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 WitamTo łuska z naboju szkolnego. Tego typu naboje wytwarzane były najczęściej w warsztatach jednostek wojskowych. Miały albo pocisk zwykły (często tez nawiercony) lub drewniany.Pozdrawiam
Jaro5 Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 I jeszcze miałbym prośbę.Ponieważ amunicja szkolna bardzo mnie interesuje, zbieram tez materiały na ten temat, prosze o podanie jakie to łuski, jakie mają bicia (foto mile widziane, jeśli nie tu to na priv)Pozdrawiam
kucek Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 Mówisz i masz.Nie wiem czy interesują Cię tylko łuski więc daję też naboje.Na łuskach bicia pospolite, ja mam tylko łuski mauserowskie ale są również pistoletowe.pozdrawiam
kucek Napisano 4 Grudzień 2005 Napisano 4 Grudzień 2005 łuski z dziurkami, czubki są zrobione z cienkiej blachy.
Raned Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Dwie łuski z otworami, chyba czytelne. Nie jestem pewien od jakiego karabinu.
Raned Napisano 5 Grudzień 2005 Autor Napisano 5 Grudzień 2005 Jeszcze dwie; Lebel ma zniszczoną spłonkę, bicia na drugiej to 3 gwiazdki w oddzielnych polach a w czwartym inicjał CR.Dziękuję za identyfikację i pozdrawiam.
Pytanie
Raned
Kilkakrotnie natrafiałem na łuski i naboje z 4 otworami wywierconymi naprzemiennie niżej i wyżej. Czemu to miało służyć?
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.