sten Posted May 20, 2003 Author Share Posted May 20, 2003 To poprostu musicie zobaczyc!!!(Ardeny 44).http://www.militaria-fundforum.de/thread.php?threadid=826&sid=35d9261218cef8a90b99e4ee338dd792Pozdr.sten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Chudzin Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Piękne :-) Dzięki! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magach7 Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Piękne i straszne zarazem. Ile trzeba dać za choć jeden z tych pojazdów? A tam stały ich tuziny... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumburak Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 No ale o co chodzi? Że fajne zdjęcia? Rzeczywiście jedno z nich jest bardzo ciekawe, bo jeden Tygrys Królewski sfotografowany z góry ma chyba wieżę Porscha. Tak mi się wydaje w każdym razie. Bo na 100 proc. pewny nie jestem.Aha! Przypomniało mi się, że czytałem kiedyś (lata temu) jakiś horror o tym, że w Ardenach w czołgach (chyba niemieckich) jechały zamiast pancerniaków duchy ;-). Znaczy zatrudnione przez niemieckich okultystów zjawy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magach7 Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Podasz tytuł tej książki? :-D Link to comment Share on other sites More sharing options...
sten Posted May 20, 2003 Author Share Posted May 20, 2003 ano,ciekawe fotki:-)) Pancery na fotach nalezaly do > Kampfgruppe Peiper< zdjecia te zrobiono w 45 i 46.Pozdr.sten Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Zdjecia z muzeum w La Gleize, pewnie zrobione cyfrówką z ekspozycji (na zdjęciach również La Gleize) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 hej to był horrorek pod tytułem Demony normandi. i to demony pomagały angolom.dało sie przeczytac na plaży. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Zgadza sie to był horror Grahama Mastertona Demony normandi" i tam diabły jeżdziły na Shermanach. Wyleciałem z zajeć czytając tę ksiażkę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Magach7 Posted May 20, 2003 Share Posted May 20, 2003 Wiecie gdzie ją można dostać :-D ?? Temat mnie zainteresował a akurat się wkaacje zbliżają- dużo wolnego czasu będę miał - w sam raz na taką lekturkę :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rumburak Posted May 21, 2003 Share Posted May 21, 2003 Jooo! To były Demony Normandii i rzeczywiście chyba zjawy jeździły Shermanami i były po stronie Brytyjczyków (czytałem to tak dawno, że zapomniałem). Ale pamiętam z książki, że tam gdzieś w krzakach te czołgi jeszcze stoją i mają zaspawane włazy, żeby demony nie wylazły. A dzieci nie chodzą w nocy w pobliżu bo jest ieprzyjemnie".Myślę, że kupisz ten horrorek w każdym antykwariacie albo jakiejś taniej książce czy coś. Miłej lektury ;-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 21, 2003 Share Posted May 21, 2003 To w istocie La Gleize - ten na zakręcie (213") stoi tam do dzisiaj. Oto zdjęcia:http://membres.lycos.fr/konigstiger/FrenchVersion/4-Action/LaGleize-Photos.htm#Anwenoit Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 21, 2003 Share Posted May 21, 2003 Ten na zakręcie jest w USA (Patton Museum), ten co tam stoi do dzis stał w nieco innym miejscu, ale niedaleko :)))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Heinz Posted May 22, 2003 Share Posted May 22, 2003 Czy czytaliście jeszcze inne ciekawe powieści, horrory o walkach żołnierzy niemieckich? Jeśli tak to napiszcie co to była za książka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.