Jump to content

Prezent dla Panzermaniakow

sten

Recommended Posts

No ale o co chodzi? Że fajne zdjęcia? Rzeczywiście jedno z nich jest bardzo ciekawe, bo jeden Tygrys Królewski sfotografowany z góry ma chyba wieżę Porscha. Tak mi się wydaje w każdym razie. Bo na 100 proc. pewny nie jestem.
Aha! Przypomniało mi się, że czytałem kiedyś (lata temu) jakiś horror o tym, że w Ardenach w czołgach (chyba niemieckich) jechały zamiast pancerniaków duchy ;-). Znaczy zatrudnione przez niemieckich okultystów zjawy.

hej to był horrorek pod tytułem Demony normandi. i to demony pomagały angolom.
dało sie przeczytac na plaży.

Zgadza sie to był horror Grahama Mastertona Demony normandi" i tam diabły jeżdziły na Shermanach. Wyleciałem z zajeć czytając tę ksiażkę.

Jooo! To były Demony Normandii i rzeczywiście chyba zjawy jeździły Shermanami i były po stronie Brytyjczyków (czytałem to tak dawno, że zapomniałem). Ale pamiętam z książki, że tam gdzieś w krzakach te czołgi jeszcze stoją i mają zaspawane włazy, żeby demony nie wylazły. A dzieci nie chodzą w nocy w pobliżu bo jest ieprzyjemnie".
Myślę, że kupisz ten horrorek w każdym antykwariacie albo jakiejś taniej książce czy coś. Miłej lektury ;-)

To w istocie La Gleize - ten na zakręcie (213") stoi tam do dzisiaj.

Oto zdjęcia:
http://membres.lycos.fr/konigstiger/FrenchVersion/4-Action/LaGleize-Photos.htm#

Anwenoit

Ten na zakręcie jest w USA (Patton Museum), ten co tam stoi do dzis stał w nieco innym miejscu, ale niedaleko :))))

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information