Posiadam dwie łopaty śmigła,które od zawsze kojarzyłem z Fw190.Są w oryginalnym malowaniu i posiadają nr fabryczne i oznaczenia jak na foto.Na obu widnieje identyczny górny napis od szablonu 9-17302 i obok ręcznie dopisane A-4. W dolnym wierszu również od szablonu W.Nr. rlf i dalej ręcznie 81978/3, a na drugiej 81656/3.Moje prośba dotyczy objaśnienia co można odczytać z owego numeru ? Czy można utożsamiać z nr płatowca,typem itd ? Czy jest to li tylko nr seryjny łopaty i nic poza ?
Pytanie
Jan
Posiadam dwie łopaty śmigła,które od zawsze kojarzyłem z Fw190.Są w oryginalnym malowaniu i posiadają nr fabryczne i oznaczenia jak na foto.Na obu widnieje identyczny górny napis od szablonu 9-17302 i obok ręcznie dopisane A-4.
W dolnym wierszu również od szablonu W.Nr. rlf i dalej ręcznie 81978/3, a na drugiej 81656/3.Moje prośba dotyczy objaśnienia co można odczytać z owego numeru ? Czy można utożsamiać z nr płatowca,typem itd ? Czy jest to li tylko nr seryjny łopaty i nic poza ?
Pozdrawiam Jan
18 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.