wiking10 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 mogę tylko dodać, że wspomniane ygryski" VanWordena pokazały mi dopiero jakim sprzętem jest xlt.
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Wiking10 -jak mam to rozumieć? Wg.Ciebie jak to jest? Czuję sie jakbym stał po środku i ostrzelany był z obu stron....,,Diabełki jakby mnie kusiły weź nie weź.Nie jest to łatwe i pewnie nie będzie.Jakoś mi się wydaje że nie ma za wielu ,,Minelabowców,,bo nic nie piszą.a jak tak czekam na coś konkretnego,po dłuższym używaniu.Mam mętlik narazie
wicja1 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Minelabowców" jest cała Rzesza na PS".Są nawet tacy którzy napiszą o Tobie per.głupek" bo masz zamiar kupić wykrywacz w Polsce.A na dodatek są tamtejszymi moderatorami.Usiąść i płakać:(A z ostateczną decyzją i tak musisz zmierzyć się sam.Jest ładny grosz do wydania i decyzja trudna.Ja bym wybrał......bramkę numer trzy :)))Pozdrawiam serdecznie i życzę udanego wyboru,wicja1.
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Mam możliwość kupić w innym kraju,tylko jak coś padnie na gwarancji dwuletniej to co wtedy?Instrukcję obsługi będę kopiował?i prosił o kopie?są grube ponoć...W europie-patrzyłem ceny nie są niższe,w USA są ale o te kilka stówek nie warto-z wiadomych powodów,tą trzecią bramką pewnie było by zrezygnować ze wszystkiego i usiąść przed telewizorem.
wiking10 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 jak to jest... poszukiwania traktuję, że tak powiem, przygodowo. mam xlt ponad trzy lata, nie miałem w ręku minelaba. brak czasu, elementy lenistwa odstręczły mnie od eksperymentowania, więc latałem na fabrycznych ustawieniach, póżniej zmieniałem ac, dc, preamp gain - pola, pobojowiska napoleońskie, wsie, których już nie ma(a tego u nas jest dużo) - wyniki zadowalały mnie.ale pewnego razu naciąłem się na posty Van Wordena z mix-modem. w efekcie wracałem na miejsca już schodzone, nie odwiedzone lecz schodzone, przeze mnie i w sumie mogłem prawieże rozpoczynać od nowa. oprócz programów bardzo ważnymi dla mnie były wskazówki rozsiane, a dotyczące rodzajów sygnału, a wtedy rozpoczął się wspniały świat Disey'a. niby znałem sprzęt, ale, jak się okazało, nie do końca. różne żelastwa kopałem, rózne testy czytałem, ale odnośnie tych z rurką pcv mogę się tylko uśmiechnąć i przymróżyć oko.sprzęt bardzo wdzięczny do koloru, a i skrytki trafiałem.potwierdzam wszystko to, co na temat xlt napisał VanWoren.
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Załadowałem testy Francuzów-czy się z nich można pośmiać?...A z naszych w Polsce robionych nie można?Lepiej sobie wyrobić zdanie czytając i pytając więcej ,więc to robię.Wiem że testy też są często ustawiane i tak jest ze wszystkim.Muszę ochłonąć.Z jednej strony co bym nie zrobił to będzie dobry wybór,bo są to dwa topowe modele i skuteczne po prawidłowych nastawach.Nie wiem czy mi się udało załączyć kopię strony testów,bo robię to pierwszy raz
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 No i nie wyszły czytelne...nie chcą wyjść...coś w tym jest te ograniczenia w bajtach są za skromne do wysyłania,nie mam z tym doświadczenia.
wiking10 Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 jak traktować testy ,sam sobie już odpowiedziałeś. napisałeś pytanie skierowane bezpośrednio do mnie, więc odpowiedziałem. a że jestem lesczykiem jest ona skromna od strony technicznej i ma formę tylko spostrzeżeń, a nie gotowych recept.pozdr.
Raned Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Z każdych testów można się pośmiać, ponieważ każdy dysrybutor, producent, serwisant, naganiacz wstawi na czołowych miejscach wstawi swoją markę, a na ostatnich swojej konkurencji i wrogów. Szokujące w tym teście, pomijając już nieszczęsnego Explorera są pozycje FRANCUSKIEGO, wzorowanego na Minelabie XP.
proscan Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 A co to jest Minelab XP ?I drugie pytanie. Przy jakich nastawach testowany był XLT ? Fabrycznych ?proscan
Raned Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Winno być FRANCUSKIEGO XP, wzorowanego na Minelabie - dla tych co nie zrozumieli ;)
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Proscan -nie wiem na jakich nastawach testowano sprzęty.Dla mnie jest to ciemna magia obecnie,a francuskiego nie znam na tyle żebym sobie z tekstem poradził,znam trochę słów i czasem sens zdań łapnę-ale nie w tym przypadku.Ja już na to nie patrzę...Do podjęcia decyzji zakupu mam jeszcze dobrych parę dni,i myślę że w tym moim przypadku jest tak jak z zakupem samochodu...Audii czy VW jedno i drugie jest dobre...kwestia gustu i przyzwyczajeń.Myślę też że i Panom jest ciężko odpowiedzieć co jest lepsze,bo myślę jak się wiele lat zżyje z dobrym modelem to się przy nim pozostaje mimo/że jest starą konstrukcją/,ale sprawdzoną i pefekcyjnie opanowaną.Mnie zawęził się dzięki Wam obraz do White'sa XLT i Minelaba Explorera II,a co będzie napewno napiszę i będę tu ciągle zaglądał i dzielił sie uwagami,jakimi zobaczymy.Nadal zaglądam na mój wątek,mimo że niektórzy mogą mnie nazwać jak wicja1 określił per.głupek"
proscan Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Ja też jestem z tych głupków", bo dalej nie rozumiem na jakim Minelabie wzorowali się Francuzi swoim XP.Może jakiś nowy model, którego nie znam...proscanPSCo do samego wątku, to akurat zrobiło się ciekawiej - wynajdując te testy dałeś Aper swój wkład w dyskusję, a nie tylko oczekiwałeś na pracę innych. Wiarygodnośc tych testów można oczywiście kwestionować, ale jest już podstawa do rozmowy.Osobiście nie zawracałbym sobie nimi głowy. Wynika z nich np., że Tesoro Redoutable (który jest ewidentnie jakąś mutacją Silver Sabre) jest lepszy od Corteza. Jeśli przyślesz mi większy skan, to zamieszczę tutaj wyniki w czytelniejszej postaci.
VanWorden Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Sorry Proscan, ale po co chcesz zamieszczać te testy skoro sam uważasz je za bezwartościowe? Dla Ciebie czy dla mnie to tylko ciekawostka ale są na tym forum ludzie którzy takimi właśnie przykładami się kierują.. Zawróci się im niepotrzebnie w głowach i powstanie mnóstwo nowysh wątków apropos tego co jest lepsze i co głębiej łapie boratynkę:)Napisałem już powyżej iż podejrzewam że Spectrum"(?!)było ustawione na którymś z fabrycznych programów..Aper - na razie wyluzuj, nie stresuj się i na spokojnie sobie wszystko rozważ.. Jedną z najważniejszych cech rasowego poszukiwacza skarbów jest cierpliwość:)PozdrawiamVW
sachaj Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 słuchaj napewno musisz podjac trudna decyzje ja niedawno podejmowalem taka sama chodzilem 6 lat ze smetkiem(wogle bardzo fajny sprzet i tak jestem z niego zadowolony ze mam go dalej jako awaryjny) i postanowilem zmienic na cos lebszego terz myslalem o whit'sie alekupilem Minelaba i wiesz co nie zaluje jest spoko a czy ciezki ale czy ciezar ma mi przeszkadzac w tym co najbardziej lubie mysle ze nie i z prawdziwa frajda dzwigam " mojego minelaba po polach czy jest gorszy od Łajta nie wiem wiem ze sa to sprzety z górnej pulki moja rada jak sie juz zdecydujesz to nie trac czasu i ruszaj w pole!!!!
proscan Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Choćby po to, by było o czym podyskutować albo odczytać nazwy wykrywaczy, których nawet nie znam.Takie dyskusje mogą też doprowadzić do konkluzji jak bardzo nie należy ufać testom". Mądry wyciągnie własciwe wnioski, a mniej mądremu nic nie pomoże, ani nie zaszkodzi.Ważny jest też sam tekst - można go przetłumaczyć na angielski on-line.A może Francuzi mają rację?pzdr,proscan
von Teuto Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Wybaczcie, że przeszkodzę wam w waszych fachowych rozważaniach. Jednym z najlepszych i tanich wykrywaczy jest ZSS ( Zrób Se Sam), o brutalnej nieco nazwie,- Żgajus" (zdjęcie) :-)). Przed wieloma laty też takim się posługiwałem, zanim kupiłem sobie legendarnego już dzisiaj EAGLE II za którego wybuliłem 4500 tyś. DM., co w roku 1984 było ładnym majątkiem". Że z tym Żgajusem można dokonywać odkryć pokazuje zjęcie nr.1., które pochodzi z jakiejś rosyjskiej strony której adresu już nie pamiętam.Pozdrawiam.
VanWorden Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Faktycznie, na początek może być choć ciężko byłoby na polu namierzyć denarka:) Ponoć są jednak tacy którzy mogą liczyć taką szpilą banknoty gdy akurat trafią na depozyt..
Raned Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Gdyby dyskutującym tutaj się chciało to otwórzcie stronę:http://www.garysdetecting.co.uk/nexus1.htmgdzie w testach Tejon ze standartową cewką 8 ? (sic!) bije Eksplorera II z cewką 11" w większości kategorii, ale te dwa wykrywacze to zabawki w porównaniu do Nexusa, wytworu samorobnego pewnego Bułgara. Gorąco polecam!
Raned Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 W teście mowa o Explorerze XS (moja pomyłka).
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Proscan -wysłałem a właściwie próbuję wysłać dwie strony ale nie wiem czy już coś dotarło, bo coś mi sie dziś knoci i rozłącza z serwerem
newb Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Jak już mowa o testach, to wrzucam link do jednego z nich :) http://64.233.183.104/search?q=cache:d_X8uNmjPCgJ:scottybuck.home.att.net/crg/depth.htm+tesoro+how+deep+is+deep&hl=pl&lr=&strip=1Proszę doświadczonych poszukiwaczy o komentarz do wyników :)
aper Napisano 1 Grudzień 2005 Autor Napisano 1 Grudzień 2005 Pewnie ja nie wyślę tych moich testów na emaila bo mam problemy techniczne z serwerem.Jak nie dziś to jutro może się uda.Będę próbował jeszcze
2A Napisano 1 Grudzień 2005 Napisano 1 Grudzień 2005 Witam serdecznie, Panowie, jakieś pomysły na temat nowości X-Terra 30 oraz 50, Minelaba? Miałem to w ręku, świetnie skonstruowany - leciutki i ergonomiczny. Czy z większą cewką nie będzie ciekawym sprzętem do lasu. Obsługa jest doskonała, 3-4 tonowa sygnalizacja jest idealna przynajmniej do militariów a 7,5 Hz wydaje się opcjonalne. No i ta ..cena.Proszę o opinie, jeśli ktoś z tym już szukał a nawet nie i pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.