Skocz do zawartości

Zabrze - Kubelwagen

Rekomendowane odpowiedzi

Pamiętam że z jakies 20 lat temu przy wyjeździe z Zabrza do Gliwic na terenie komisu koło dzisiejszego salonu VW stał sobie ładnie Kubelwagen. Jak na moje oko był w bardzo dobrym stanie i z tego co sobie przypominam był koloru ciemno piaskowego i miał jakies jeszcze niemieckie oznaczenia na drzwiach. pamiętam dość dobrze te szczegóły bo oglądaliśmy to z kuzynem z bliska. Heh żałuje że wtedy go nie kupiłem za pare groszy:/ Wie ktoś co sie z nim stało?? albo wie o podobnych wojennych pamiątkach z rejonu Śląskiego??

• 2 weeks later...
a ja pamiętam jak 25 lat temu sąsiad mojej babci jeżdził sobie najmnormalniej w świecie fiatem 508, w ogrodzie miał drugiego, na wsiach stało jeszcze trochę fajnych sprzętów, a ja byłem mały i przez my śl mi nie przeszło że to może kiedyś poznikać, ale największy szok przeżyłem 6 lat temu w egipcie, jadę sobie a na przeciwległym pasie dopyla sobie kubelwagen :0 - miał jeszcze pustynne malowanie

A tak przy okazji ile znacie" lub widzieliście kubelwagenów ostatnio w Polsce?
Ja widziałem 4:
1 muzeum w Otrębusach
Dwa były ostatnio w Modlinie
1 na inscenizacji w Chełmnie i Poznaniu.

Ten z Otrębus to raczej oryginał.
A reszta repliki czy oryginały?

Pozdr.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie