Cronos Napisano 25 Listopad 2005 Autor Share Napisano 25 Listopad 2005 Pamiętam że z jakies 20 lat temu przy wyjeździe z Zabrza do Gliwic na terenie komisu koło dzisiejszego salonu VW stał sobie ładnie Kubelwagen. Jak na moje oko był w bardzo dobrym stanie i z tego co sobie przypominam był koloru ciemno piaskowego i miał jakies jeszcze niemieckie oznaczenia na drzwiach. pamiętam dość dobrze te szczegóły bo oglądaliśmy to z kuzynem z bliska. Heh żałuje że wtedy go nie kupiłem za pare groszy:/ Wie ktoś co sie z nim stało?? albo wie o podobnych wojennych pamiątkach z rejonu Śląskiego?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 a ja pamiętam jak 25 lat temu sąsiad mojej babci jeżdził sobie najmnormalniej w świecie fiatem 508, w ogrodzie miał drugiego, na wsiach stało jeszcze trochę fajnych sprzętów, a ja byłem mały i przez my śl mi nie przeszło że to może kiedyś poznikać, ale największy szok przeżyłem 6 lat temu w egipcie, jadę sobie a na przeciwległym pasie dopyla sobie kubelwagen :0 - miał jeszcze pustynne malowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kwojtek Napisano 9 Grudzień 2005 Share Napisano 9 Grudzień 2005 A tak przy okazji ile znacie" lub widzieliście kubelwagenów ostatnio w Polsce?Ja widziałem 4:1 muzeum w OtrębusachDwa były ostatnio w Modlinie1 na inscenizacji w Chełmnie i Poznaniu. Ten z Otrębus to raczej oryginał.A reszta repliki czy oryginały?Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
iglanadon Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 ja mam w garażu wspomnienie po kibelwagenie :)) ukopane na mierzeji ale za to 100% oryginał :) całość zmeiściła się do plecaka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Ten w Poznaniu to wlasnoc mojego kumpla, AD 1941, 90% czesci oryginalnych, chodzi az milo - a jakie wrazenie robi jak sie jedzie po miescie :)Troche fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Teraz dwa zdjecia zdjec" wiec sorry za jakosc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dect Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.