Skocz do zawartości

DO WSZYSTKICHK, KTÓRZY UŻYWAJĄ POLSKICH MUNDURÓW.

Aikikai

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
no tyle że to się już stała jakaś moda!! czy oni nie przeceniają naszych możliwości intelektualnych, a może to jakieś zagadki filozoficzne???
Napisano
Wiatam Wszystkich :)

Przpraszam z opóźnienie, ale miałem problem z komputerem, zamieszczam niżej spis rzeczy, kótrych nie powinniśmy nosić, co Wy na to?
Napisano
Nie wolno nosić mundurów - galowego, wyjściowego, służbowego, ćwiczebnego, polowego, specjalnego, roboczego i wieczorowego. W szczególności zakazane są:

1) mundury galowe generalskie wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych wzór 92;
2) mundur galowy admirała wzór 92;
3) mundury galowe wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej wzór 92;
4) mundury wyjściowe i letnie generalskie wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych wzór 92;
5) mundur wyjściowy i wyjściowy letni admirała;
6) mundur wyjściowy marynarski;
7) mundury wyjściowe i letnie oficerskie wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej wzór 92;
8 ) mundury służbowe generalskie, oficerskie i Kompanii Reprezentacyjnej Wojska Polskiego wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej;
9) półfrak i spodnie ubiorów wieczorowych wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej;
10) płaszcze sukienne oficerskie i Kompanii Reprezentacyjnej Wojska Polskiego wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej;
11) mundur polowy wzór 93 (z nadrukiem pantera);
12) mundur polowy tropikalny wzór 93 (z nadrukiem pantera);
13) mundur polowy tropikalny w kamuflażu pustynnym;
14) ubranie ochronne (z nadrukiem pantera);
15) kombinezony pilota;
16) kurtka polowa wzór 93 (z nadrukiem pantera);
17) koszulo-bluza polowa wzór 93 (z nadrukiem pantera);
18 ) berety koloru: czarnego, bordowego, brązowego, niebieskiego, szkarłatnego, szarego i zielonego - ze znakiem orła wojskowego;
19) czapki rogatywki;
20) czapki garnizonowe Marynarki Wojennej oraz wojsk lotniczych;
21) furażerki wyjściowe i polowe wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych;
22) sznury galowe;
23) pas żołnierski;
24) pas żołnierski z klamrą MW;
25) oznaki wojskowe.
Napisano
No już jest, (nie zawiesił mi się komputer - sukces:)), a tak na poważnie może podejmiemy się coś zobić z tą ustawą ... może jakąś petycję, list napiszemy. W tym poście moglibyśmy wszyscy wyrazić swoje argumenty przeciwko tej ustawie. Jak by się dużo zebrało, to może ktoś by się podjął zebrania tego wszystkiego i możę coś by dało radę zmienić.
Napisano
Nie wolno nosić mundurów - galowego, wyjściowego, służbowego, ćwiczebnego, polowego, specjalnego, roboczego i wieczorowego. W szczególności zakazane są: ...."

No to w czym ja teraz będę służył? W waciaku i filcakach?

Zapomniałeś chyba dodać, że dotyczy to osób nieuprawnionych czyli cywili itp.
Napisano
Tak cywili oczywiście, ale cywili, którzy zajmują się militariami i maja - używają polskiego munduru jest znacznie więcej niż żołnierzy liczy polska armia:)
Napisano
To jest jakiś wojskowy bełkot, zresztą już odpowiedni zespół pracuje nad nową wersją rozprządzenia, pożyjemy, zobaczymy.
Pozdrawiam
Napisano
A ja ich mam w dupie...Niech mi skoczą na kant h.....Tylko utrudniają i utrudniają człowiekowi życie.Ja nie tylko zawijam w moro do lasu,ale i do baru...Ktoś powiedział,iż jest nas więcej niż wojska w naszym kraju - a czy wzieliście pod uwagę myśliwych, z których każdy ma ubranie wojskowe ??? Tylko debil mógł wymyśleć taką ustawę czy coś w tym stylu...Pozdr. Miro P.S A już zaczynałem myśleć,iż żyję w wolnym kraju - no ale debilizmem powiało...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie