Slate Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Zgadzam sie z przedmowca. Z tak gleboka mysla nie spodob dyskutowac :)))Pozdrawiam
SSzuder Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Panowie, nie śmiejcie się...po prostu autor uznał że temat mówi sam za siebie :P:D:D
jabartoldi Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 ja nie wiem, o co chodzi ale sie zgadzam.
Darek419 Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Już nie używam,kiedyś używałem przez 24 miesiące non stop.pozD419.
KacperW. Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 no tyle że to się już stała jakaś moda!! czy oni nie przeceniają naszych możliwości intelektualnych, a może to jakieś zagadki filozoficzne???
kruger Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 karą za uzywanie mundury wz. 92 jest jedynie.....................upomnienie.
Darek419 Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Wreszcie się domyślam o co chodzi.Kolega ma na myśli tę ustawę która zabrania paradować po ulicy w pełnym umundurowaniu.pozd419
akagi Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 Czy jest tu moderator?Jak jest potrzebny to go nigdy nie ma ............
SSzuder Napisano 22 Listopad 2005 Napisano 22 Listopad 2005 kruger tylko upomnienie?hehe w takim razie od dzisiaj będe dostawał dzień w dzień upomnienia :P
Aikikai Napisano 23 Listopad 2005 Autor Napisano 23 Listopad 2005 Wiatam Wszystkich :)Przpraszam z opóźnienie, ale miałem problem z komputerem, zamieszczam niżej spis rzeczy, kótrych nie powinniśmy nosić, co Wy na to?
Boruta Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 To zamieść, zamieść, nie krępuj się ;-).Pozdrawiam
Aikikai Napisano 23 Listopad 2005 Autor Napisano 23 Listopad 2005 proszę wybaczcie mi bo mam problemy z komputerem:(proszę przymknijcie oko na ewentualne opóźniena:)zaraz będzie spis
Aikikai Napisano 23 Listopad 2005 Autor Napisano 23 Listopad 2005 Nie wolno nosić mundurów - galowego, wyjściowego, służbowego, ćwiczebnego, polowego, specjalnego, roboczego i wieczorowego. W szczególności zakazane są:1) mundury galowe generalskie wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych wzór 92; 2) mundur galowy admirała wzór 92; 3) mundury galowe wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej wzór 92; 4) mundury wyjściowe i letnie generalskie wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych wzór 92; 5) mundur wyjściowy i wyjściowy letni admirała; 6) mundur wyjściowy marynarski; 7) mundury wyjściowe i letnie oficerskie wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej wzór 92; 8 ) mundury służbowe generalskie, oficerskie i Kompanii Reprezentacyjnej Wojska Polskiego wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej; 9) półfrak i spodnie ubiorów wieczorowych wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej; 10) płaszcze sukienne oficerskie i Kompanii Reprezentacyjnej Wojska Polskiego wojsk lądowych, wojsk lotniczych oraz Marynarki Wojennej; 11) mundur polowy wzór 93 (z nadrukiem pantera); 12) mundur polowy tropikalny wzór 93 (z nadrukiem pantera); 13) mundur polowy tropikalny w kamuflażu pustynnym; 14) ubranie ochronne (z nadrukiem pantera); 15) kombinezony pilota; 16) kurtka polowa wzór 93 (z nadrukiem pantera); 17) koszulo-bluza polowa wzór 93 (z nadrukiem pantera); 18 ) berety koloru: czarnego, bordowego, brązowego, niebieskiego, szkarłatnego, szarego i zielonego - ze znakiem orła wojskowego; 19) czapki rogatywki; 20) czapki garnizonowe Marynarki Wojennej oraz wojsk lotniczych; 21) furażerki wyjściowe i polowe wojsk lądowych oraz wojsk lotniczych; 22) sznury galowe; 23) pas żołnierski; 24) pas żołnierski z klamrą MW; 25) oznaki wojskowe.
Aikikai Napisano 23 Listopad 2005 Autor Napisano 23 Listopad 2005 No już jest, (nie zawiesił mi się komputer - sukces:)), a tak na poważnie może podejmiemy się coś zobić z tą ustawą ... może jakąś petycję, list napiszemy. W tym poście moglibyśmy wszyscy wyrazić swoje argumenty przeciwko tej ustawie. Jak by się dużo zebrało, to może ktoś by się podjął zebrania tego wszystkiego i możę coś by dało radę zmienić.
Foster73 Napisano 23 Listopad 2005 Napisano 23 Listopad 2005 Nie wolno nosić mundurów - galowego, wyjściowego, służbowego, ćwiczebnego, polowego, specjalnego, roboczego i wieczorowego. W szczególności zakazane są: ...."No to w czym ja teraz będę służył? W waciaku i filcakach?Zapomniałeś chyba dodać, że dotyczy to osób nieuprawnionych czyli cywili itp.
Aikikai Napisano 23 Listopad 2005 Autor Napisano 23 Listopad 2005 Tak cywili oczywiście, ale cywili, którzy zajmują się militariami i maja - używają polskiego munduru jest znacznie więcej niż żołnierzy liczy polska armia:)
Boruta Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 To jest jakiś wojskowy bełkot, zresztą już odpowiedni zespół pracuje nad nową wersją rozprządzenia, pożyjemy, zobaczymy.Pozdrawiam
iglanadon Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 mnie mogą skoczyć bo używam mindurka BW :)
miro5671 Napisano 24 Listopad 2005 Napisano 24 Listopad 2005 A ja ich mam w dupie...Niech mi skoczą na kant h.....Tylko utrudniają i utrudniają człowiekowi życie.Ja nie tylko zawijam w moro do lasu,ale i do baru...Ktoś powiedział,iż jest nas więcej niż wojska w naszym kraju - a czy wzieliście pod uwagę myśliwych, z których każdy ma ubranie wojskowe ??? Tylko debil mógł wymyśleć taką ustawę czy coś w tym stylu...Pozdr. Miro P.S A już zaczynałem myśleć,iż żyję w wolnym kraju - no ale debilizmem powiało...
Slate Napisano 25 Listopad 2005 Napisano 25 Listopad 2005 Tia, a tak chcialem sobie sprawic mundur admiralski, zwlaszcza letni :))Pozdrawiam
norbert lat 13 Napisano 26 Listopad 2005 Napisano 26 Listopad 2005 http://bap-psp.lex.pl/serwis/du/2005/1827.htm
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.