a.korbaczewski Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 aha. Ponowie ytanko z innego watku. Skad wytrzasnąć ruskie kroniki? Szwabskie sa chyba wszystkie w różnych nawet wersjach i wariantach, ale innych nie mogę wyczaić. A czy nie byłoby pięknie ogladać taką np japońska albo australijska z Pacyfiku...
zelig Napisano 9 Grudzień 2005 Autor Napisano 9 Grudzień 2005 Gebhardt > dzięki za Zakręconre Gwizdki! jak będę w 3mieście, to sobie chętnie popatrzę na podmuch.Numer kroniki podajemy zazwyczaj w nazwie pliku.
Gebhardt Napisano 9 Grudzień 2005 Napisano 9 Grudzień 2005 Niestety chyba nici z wycieczki, bo z tego co zrozumialem, wladze ludowe ulepszyly kanal przez poszerzenie i zakretu chyba juz nie ma :( . Ale musze porownac sobie nowe i stare mapy. Aha, i wdzieczny bylbym za potwierdzenie lub zaprzeczenie - jedna z wczesniejszych fotek z stateczkiem Kustenschutz'u na kanale - mnie sie wydaje ze w tle to druga od bramy straznica Schupo a za nia czerwony mur i za nim stary niemiecki magazyn amunicyjny.
zelig Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 I znowu tankietka. Tym razem zdjęcia z Warszawy, z rocznicowej parady ku czci ujarzmienia Polaczków (prawdopodobnie odbyla się ona równo 1 IX 1940 r., ale pewności nie mam).
zelig Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 Specjalnie na tę okazję przemianowano aleje Ujazdowskie na ... widać na co >
zelig Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 W ogóle - wielkie halo - cały dywizjon bombowców był zaangażowany w te uroczystości. Szkoda, że to nie były brytyjskie bombowce.
zelig Napisano 11 Grudzień 2005 Autor Napisano 11 Grudzień 2005 I jeszcze powiększenie - widać wyraźnie dość perwersyjny pomysł Niemców - te białe krzyże, którymi naznaczone są tankietki.
jotes Napisano 11 Grudzień 2005 Napisano 11 Grudzień 2005 Dzięki za foto tankietek :) Widać też numery boczne, to dla mnie jakaś nowość, bo dotychczas zdjęcia z tej defilady były albo od czoła albo z tyłu (gdzie też były umieszczone numery).Pozdrawiam,jotes
Gebhardt Napisano 12 Grudzień 2005 Napisano 12 Grudzień 2005 Piec gwizdkow. To chyba te same domki :)PozdrKrzysztof
zelig Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Znowu kolejowe klimaty - fragment dworcowych cegieł w Świebodzicach, w kolorze >
zelig Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Graniczne klimaty - wydaje mi się, że to gdzieś na Śląsku - taka chamska graniczna przegroda, ale to może być też kompletna nieprawda (kadry włączone do Beute kameraden", niem. dokum. o Polakach w Wermachcie).
zelig Napisano 14 Grudzień 2005 Autor Napisano 14 Grudzień 2005 Granica polsko - niemiecka w Niewiadomogdzie, ale kadrografia ma niezły klimat.. >
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.