maxikasek Posted May 16, 2003 Author Share Posted May 16, 2003 Czy ktoś pomoże mi zdefiniować to tajemnicze słowo. Szukałem go w Encyklopedii Techniki Wojskowej i nie ma go tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthie Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Nie ma go bo to technika myśliwska a nie wojskowa.Krótko mówiąc baskila łączy w całośc głowne mechanizmy strzelby myśliwskiej. poszukaj na forum, chyba coś juz o tym byłopozdro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoorpion Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Baskila służy do sztywnego połączenia osady z lufami, a jednocześnie do przymocowania w jej wnętrzu mechanizmu kurkowego (iglice, sprężyny, spusty i bezpiecznik). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skoorpion Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Baskila - pozycja z podkurczonymi nogami, wyciągniętą szyją i pyskiem, którą przybiera koń podczas skoku przez przeszkodę.Ale chyba nie o to chodziło :-))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mi.Der Posted May 16, 2003 Share Posted May 16, 2003 Było - w temacie ile mogę dostać za parabellum", czy jakimś podobnym. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.