maxikasek Napisano 16 Maj 2003 Autor Napisano 16 Maj 2003 Czy ktoś pomoże mi zdefiniować to tajemnicze słowo. Szukałem go w Encyklopedii Techniki Wojskowej i nie ma go tam.
berthie Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 Nie ma go bo to technika myśliwska a nie wojskowa.Krótko mówiąc baskila łączy w całośc głowne mechanizmy strzelby myśliwskiej. poszukaj na forum, chyba coś juz o tym byłopozdro
Skoorpion Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 Baskila służy do sztywnego połączenia osady z lufami, a jednocześnie do przymocowania w jej wnętrzu mechanizmu kurkowego (iglice, sprężyny, spusty i bezpiecznik).
Skoorpion Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 Baskila - pozycja z podkurczonymi nogami, wyciągniętą szyją i pyskiem, którą przybiera koń podczas skoku przez przeszkodę.Ale chyba nie o to chodziło :-)))
Mi.Der Napisano 16 Maj 2003 Napisano 16 Maj 2003 Było - w temacie ile mogę dostać za parabellum", czy jakimś podobnym.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.