jl72 Napisano 18 Listopad 2005 Napisano 18 Listopad 2005 RANED znowu przeginasz, bo wstawiłes fragment zdania wyrwany z kontekstu, co świadczy o Twojej frustracji albo nie rozumiesz tego co napisane. Pełne zdanie brzmiało: Tejon przy dyskryminacji podstawowej ustawionej na foil nie "widzi denarków pomorskich i prawdopodobnie większości jagielońskich, natomiast przy dyskryminacji minimalnie poniżej foil zaczyna je "widzieć ale niestety - trzeba sie nakopać sporo żelaza:( ciagnie nawet gwoździe, co przy polu pełnym żelaza sprawia że wykrywacz ten wypada blado...."dla zainteresowanych wątek do prześledzenia:http://www.odkrywca-online.pl/pokaz_watek.php?id=119773I nagle z 3 denarków (lub 6 jezeli we dwóch)zrobiło sie 8. I kto tu jest oszczercą?Do pni: uzywam Minelab Explorera II i I, a efekty w porównaniu do Tesoro to niebo a ziemia. Bywają okoliczności w których efekty są podobne, ale w większości wypadków różnica jest bardzo duza. Jako przykład moge podać miejsce z którego przy kilku podejsciach wyszły 4 monety z uzyciem tesoro i na tym był koniec. Po uzyciu Explorera wyciagnołem jeszcze około setki. Nie jest to pole orne..I tyle mam do powiedzenia
Raned Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 ji72 to co wypisujesz to jest bredzenie.Ani Tejonem ani żadnym z wielu wykrywaczy używanych w przeszłości nie znajdowałem gwoździ, tego typu incydenty nie są mi w ogóle znane; chyba, że tego sam chciłbym i używałem wykrywaczy PI.Wyraźnie napisałem, że denarków od czasu postu było 8: 3 jagiellońskie, jeden A. Hochenz. Prusy, jeden dwudenarek, a kolega miał 2 jagiell. i jeden dwudenarek; arytmetyka jest ci jak widać także obca.W swoich wrogich postach wylewasz swoją frustrację, na to, że nie zgodziłem się wziąść w rozliczeniu twojego wiekowego, zdewastowanego Tesoro Silver Sabre uMAX i w dodatku za duże pieniądze.Także ten wykrywacz w odpowiednich rękach znajdzie więcej niż przez ciebie reklamowany.Nie widzę dalszego sensu w ciągnięciu tego wątku, szkoda, że z wielu setek zadowolonych użytkowników marki tak niewielu zabiera głos w dyskusjach. Prawdopodobnie spędzają czas na produktywniejszych poszukiwaniach na polach i w lasach.
jl72 Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Raned, dobrze wiesz ze chciałem kupić Tejona, bo osiągi podawane przez CIEBIE w powietrzu wyglądały ciekawie, ale gdy sam sprawdziłem u kolegi jak to wygląda to już nie było tak słodko i bardzo sie ciesze ze do transakcji nie doszło...Byłem bardzo zainteresowany tym wykrywaczem, właśnie przez Twoje icie piany" na forum.Mój pierwszy post - spowodowany rozczarowaniem testami - był ZAPYTANIEM do uzytkowników Tejona, czy mają podobne odczucia do moich, chciałem tylko żeby ktoś potwierdził lub zaprzeczył. Jedynym który zaprzeczył byłeś TY , a dwie osoby to potwierdziły. Sam rozpętałeś tą burze, bo od słowa do słowa wyszło do ostrej wymiany zdań, gdzie posunąłeś sie do obraźliwych sformułowań i nie potrafiłeś wyjść z twarzą.Ja nie reklamuje żadnego wykrywacza bo nic z tego nie mam. To jest zwykła opinia zadowolonego użytkownika. Silver Sabre jest bardzo dobrym wykrywaczem, ale pewnego progu nie przeskoczy jak większość Tesoro. Sam doskonale o tym wiesz bo chodziłeś dłuższy czas z Sovereignem i wiesz ile jeszcze można wyciągnąc po Tesoro, ale nie mozesz sie do tego przyznac, bo sprzedaż by spadłaTy oczywiscie sugerujesz że nie potrafiłem przez 4 lata opanować wykrywacza który ma 3 pokrętła, ale jakoś nie mam problemów z bardzo rozbudowanym Explorerem którego używam o wiele krócej, a efekty wilokrotnie przycmiły te osiągnięte z Tesoro (które na marginesie były niezłe). Tak więc Silver Sabre znajdzie więcej niż Explorer, ale pod jednym warunkiem, ze bedzie go używał radiesteta :)))
krecix Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 Zauwazcie jedna prawidlowosc - jezeli ktokolwiek zacznie pisac negatywne opinie, wynikajace z doswiadczenia w uzytkowaniu o jakimkolwiek wykrywaczu od razu nastepuje atak ze strony producenta (dot. polskich sprzetow) lub dystrybutora (zachodnie sprzety), w ktorym zarzucaja pisanie nieprawdy i wogole 'podplacenie' przez konkurencje. Po prostu dziecinada...Uzytkownicy maja prawo wydawac swoje opinie (szczegolnie jezeli kilka osob pisze to samo) na temat danego modelu wykrywacza bez wzgledu na to czy taka opinia podoba sie producentowi/dystrybutorowi.
beaviso Napisano 19 Listopad 2005 Napisano 19 Listopad 2005 > Zauwazcie jedna prawidlowosc - jezeli ktokolwiek zacznie> pisac negatywne opinie, wynikajace z doswiadczenia w uzytkowaniu> o jakimkolwiek wykrywaczu od razu nastepuje atak> ze strony producenta (dot. polskich sprzetow) lub dystrybutoraJa natomiast obserwuję, że opinie te często wynikają raczej z niedoświadczenia i są efektem rozmaitych frustracji - takoż w odniesieniu do sprzętu ze stajni D" jak i R".
SZZ Napisano 21 Listopad 2005 Autor Napisano 21 Listopad 2005 Do ProscanaNiestety mam problemy ze zmierzeniem grubości monety. Gdzieś mi wcięło odziedziczoną po ojcu suwmiarkę. Zresztą nie jestem echniczny", więc i tak bym nie potrafił odczytać pomiaru z dokładnością do tysięcznych milimetra. Moneta na moje oko, ma po rancie grubość ok. 0,9 mm. Nie jest wytarta. Jest trochę porysowana na rewersie (czyli na wizerunku cara) - ale nie są to uszkodzenia powstałe przy wykopywaniu. Może ktoś z forumowiczów dysponuje podobną monetą i w dodatku potrafi precyzyjnie zmierzyć jej grubość?Pozdrawiam,SZZ
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.