Skocz do zawartości

Film w ost. sobotę na TVP1

Rekomendowane odpowiedzi

Bardzo fajny film był, zwłaszcza ta walka w scenie ataku na umocnione pozycje Japopńczyków. Teren jako żywo przypominał Bzurę - prawie płaskie pole, ale to co pokazali, to na Bzurze długo nie będzie ze względu na duże niebezpieczeństwo dla uczestników. Zresztą, kto by chciał poświęcić mundur i biec paląc się ;-). Główny bohater też był dziwny, bo zawsze trafiał i kosił jak zboże. No i fajne te kolty, co VIS-y przypominały i te serie z Browninga też miodzio.
Pozdrawiam

fantastyczny był wprost, a szczególnie te strzały z bazooki , które wysadzały pół pola, i te serie z PM-ów które dosięgały celu jak ze snajperki,i ta niesamowita walka nożem (po co im były karabiny?), japońców by zabrakło gdyby tak było.....
kolejna szmira w ładnej oprawie.....

Popłuczyny po szeregowcu Rayanie.
Cały pic polegał na efektywnosci wystrzałów, masowych scen i kupie nieboszczyków.
Można by rzec , że resć poszła z dymem".
Utopiono morze kasy w to pseudowidowisko a efekt był mizerny. Amatorka gra aktorów przepełniła kielich goryczy.

A ja policzyłem ile razy Joe strzelał ze swojego Colta gdy razem z Jahzee udawali Japońca i jeńca. Strzelił 8 razy a z tego co wiem Colt ma 7 naboi w magazynku. Chyba, że miał coś innego, np. Browninga HP, ale ile kul ten ma to już nie wiem.

Tiaa, od Johna Woo, mistrza kina kopanego trudno sie spodziewać finezji w stylu, dajmy na to, Stevena Spielberga. Litry (sztucznej, mam nadzieję :-)) krwi, setki trupów i inne fiku miku na patyku położyły - moim zdaniem - ciekawy i mało znany wątek szyfrantów Navajo w Drugiej Wojnie.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie