luc Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Nie wątpię, że każdy rozpozna, że to dwoje ludzi przeciwnej płci, ale moze ktoś ma intuicję, ile to może mieć lat ?
hakas Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 oz dupka z XVIIIw stroje z epoki. Ciekawy fancik
mietek Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 A właściwie co się stało z Erykiem? Zjadły go koty?
teton111 Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 wczoraj pwien pijaczyna oferowal mi cos podobnego a na araba niewygladal =]
mardinus Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Moim zdaniem powinno się datowac na XVwJest to tzw Badges.Przypinało się to do czapki lub ubrania (nie wiem po co)Oto stronka sz innymi podobnymi:http://azor.cisovanet.pl/Trzeba kliknac na KRAM potem na BADGESY
luc Napisano 13 Maj 2003 Autor Napisano 13 Maj 2003 Nie wątpię, że każdy rozpozna, że to dwoje ludzi przeciwnej płci, ale moze ktoś ma intuicję, ile to może mieć lat ?
szary_duch Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 ak na oczko"..to kobieta wygląda już na pełnoletnią;-))pzdrszary_duch
Gość Napisano 13 Maj 2003 Napisano 13 Maj 2003 A tak na poważnie, to coś takiego podobnego widziałem na Heimdals Foren zanim nie zamknęli tego przybytku po ataku hakerskim. Tamto oceniali chyba na 300 lat. Sądząc po ubraniu (resztkach ;-), to typuję na XVIII wiek). Więcej niestety nie pamiętam.
woyta Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 Parę lat temu wykopaliśmy podobny z terenu - hmm - byłego cmentarza, potem (połowa XIXw.) była tam postawiona rezydencja z duuuuuużym ogrodem. Fajne fanty wychodziły.Trudno datować, jak dla mnie może to być zabawka- odlew ołowiany jakich pełno w XIXw.pzdr woyta
fido Napisano 19 Październik 2004 Napisano 19 Październik 2004 A teraz coś mniej poważnego cała niedziela na łażeniu i tylko to wykonane z aluminium wszystkie części ruchome.Ciekawe co to za twórca ludowy.
hakas Napisano 20 Październik 2004 Napisano 20 Październik 2004 Takie zbaweczki zawsze poniewierały się przy wojsku (jedynie wojsko Aleksandra Macedońskiego nie zabawiało się takimi zabawkami bo się opierało na związkach pan z panem) Jak nie było świerszczyków kaset no i większość to byli analfabeci to takie zabawki z wojem wędrowało.
Pytanie
luc
Nie wątpię, że każdy rozpozna, że to dwoje ludzi przeciwnej płci, ale moze ktoś ma intuicję, ile to może mieć lat ?
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.