Skocz do zawartości
  • 0

:zabawy w datowanie - co to za odlew (ostrzegam oni robia brzydkie rzeczy !!!)

luc

Pytanie

Napisano

Nie wątpię, że każdy rozpozna, że to dwoje ludzi przeciwnej płci, ale moze ktoś ma intuicję, ile to może mieć lat ?

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Moim zdaniem powinno się datowac na XVw
Jest to tzw Badges.
Przypinało się to do czapki lub ubrania (nie wiem po co)

Oto stronka sz innymi podobnymi:
http://azor.cisovanet.pl/
Trzeba kliknac na KRAM potem na BADGESY

Napisano

Nie wątpię, że każdy rozpozna, że to dwoje ludzi przeciwnej płci, ale moze ktoś ma intuicję, ile to może mieć lat ?

Napisano
A tak na poważnie, to coś takiego podobnego widziałem na Heimdals Foren zanim nie zamknęli tego przybytku po ataku hakerskim. Tamto oceniali chyba na 300 lat. Sądząc po ubraniu (resztkach ;-), to typuję na XVIII wiek). Więcej niestety nie pamiętam.
Napisano
Parę lat temu wykopaliśmy podobny z terenu - hmm - byłego cmentarza, potem (połowa XIXw.) była tam postawiona rezydencja z duuuuuużym ogrodem. Fajne fanty wychodziły.
Trudno datować, jak dla mnie może to być zabawka- odlew ołowiany jakich pełno w XIXw.

pzdr woyta
Napisano

A teraz coś mniej poważnego cała niedziela na łażeniu i tylko to wykonane z aluminium wszystkie części ruchome.Ciekawe co to za twórca ludowy.

Napisano
Takie zbaweczki zawsze poniewierały się przy wojsku (jedynie wojsko Aleksandra Macedońskiego nie zabawiało się takimi zabawkami bo się opierało na związkach pan z panem) Jak nie było świerszczyków kaset no i większość to byli analfabeci to takie zabawki z wojem wędrowało.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie