kiler p Napisano 8 Grudzień 2005 Share Napisano 8 Grudzień 2005 Natomiast z tego co ja wiem w Niemczech chyba noszenie mundurów III Rzeszy jest zakazane i grupy reko WH i SS chyba oficjalnie tam nie działają. Słyszałem nawet, że jeden gość z Polski miał problemy na konkursie modelarskim, bo zrobił figurke żołnierza Waffen SS ze wszystkimi obszyciami. Natomiast co do udziału Niemców w polskich reko - rzeczywiście nie wiem czy byłoby to zbyt szczęśliwe rozwiązanie, aczkolwiek takie rzeczy już się działy - jeden prawdziwy Niemiec w mundurze WH był na Bzurze 2003 - wiem bo sam go rozbroiłem z karabinu i wziąłem do niewoli - biedak potem długo szukał granatu, bo któś inny tez chciał mieć od jeńca jakiś łup :D. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adam Zwoiński Napisano 10 Grudzień 2005 Share Napisano 10 Grudzień 2005 Musze przyznać racje koledze d007, rzeczywiście po pobieżnym przeszukaniu netu pod hasłem german reenacting group trafiłem na kilka grup ale pochądzącycch spoza Niemiec, np : http//members.aol.com/soldaten/main.html lub http://www.panzergrenadier.net/reenactinglinks.phpOkazuje sie, że w odtwarzaniu Wehrmachtu lubują sie Anglicy i Amerykanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
d007 Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 ...no i Polacy :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mongo Napisano 11 Grudzień 2005 Share Napisano 11 Grudzień 2005 Ktoś musi :)))))))))))))))))))))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaut76 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 Witam!Znalazłem w necie taką stronkę, apropo niemieckich grup rekonstrukcyjnych, tekst po niemiecku więc może Niemcy. Są tam min zdjęcia z jakichś rekonstrukcji. Niestety nie znam niemieckiego i nie wiem czy ci na zdjeciach w niemieckich zdjęciach to prawdziwi :) Niemcyhttp://www.geocities.com/fschpibtl5/Inhalt.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaut76 Napisano 23 Grudzień 2005 Share Napisano 23 Grudzień 2005 mała pomyłka, chodziło mi o: ...czy ci na zdjęciach w niemieckich MUNDURACH to prawdziwi Niemcy." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulldozer Napisano 5 Styczeń 2006 Share Napisano 5 Styczeń 2006 Heh, znowu się czepiają. Moze rekonstruktorzy oddziałów niemieckich powinni zacząć przygotowania do zmian... np. hehe Komitet Wolne Niemcy, albo oddziały gen. Svobody może być ciekawiepzdr b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kutno Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Plaut76 ...wygląda na to że jest to rzeczywiście niemiecka grupa !! aż nie można uwieżyć ... Czyżby Niemiecki rząd zaczynał znosić zakazy ?? ... ciekawe .. Sam jestem początkującym rekonstruktorem żołnierza WH.. i nie czuję sie nawet w najmniejszym stopniu powiązany z jakąś głupią ideologią wymyśloną ponad 60 lat temu przez człowieka chorego na umyśle ... Wszyscy uczepili się Niemców i Wehramchtu ..jak psiego ogona ... a zapomnieli o bolszewikach ... przecież sa takie grh ... one moga działać bo sa dobre tak ?? ... bez komentarza ... Pozdrawiam wszytkich rekonstruktorów niezależnie kogo odtwarzają ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
plaut76 Napisano 17 Styczeń 2006 Share Napisano 17 Styczeń 2006 Witam!Strona na pewno niemiecka ale kto na zdjęciach - mogą być np jacyś Anglicy. Podpis nad zdjęciami to podziękowanie za fotki. Zrobione w miejscowości GENK ? Gdzie to jest? W Niemczech? Genk 1944 [Genk 2004] - Vielen Dank an die Traditionskompanie Fallschirmjägerregiment 6" für die Fotos! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamilo Napisano 27 Styczeń 2006 Share Napisano 27 Styczeń 2006 wczoraj ogladałem w polsacie powtórke programu o nazistach na śwoecie i w Polsce po tym jak powiedzieli o skinhedach ,kukluks klanach i innych pokazali cześć jakiejs reko . i komentarz był taki że w Polsce i na całym świecie DZIAŁAJA GRUPY KTÓRE ZWOIM UMUNDUROWANIEM USPOSOBIENIEM I ZACHOWANIEM WPAJAJĄ W LUDZIACH NAZIZM ...ale żaden redaktor nie pofatygował się nawet żeby z takimi niemcami pogadać i żeby choc zagłędić sie w to co robią .A szkoda słów bo to co wyprawia sie w mediach to skandal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.