Skocz do zawartości

Interwencja Polsat a rekonstrukcja niemiecka

polsmol

Rekomendowane odpowiedzi

Natomiast z tego co ja wiem w Niemczech chyba noszenie mundurów III Rzeszy jest zakazane i grupy reko WH i SS chyba oficjalnie tam nie działają. Słyszałem nawet, że jeden gość z Polski miał problemy na konkursie modelarskim, bo zrobił figurke żołnierza Waffen SS ze wszystkimi obszyciami.

Natomiast co do udziału Niemców w polskich reko - rzeczywiście nie wiem czy byłoby to zbyt szczęśliwe rozwiązanie, aczkolwiek takie rzeczy już się działy - jeden prawdziwy Niemiec w mundurze WH był na Bzurze 2003 - wiem bo sam go rozbroiłem z karabinu i wziąłem do niewoli - biedak potem długo szukał granatu, bo któś inny tez chciał mieć od jeńca jakiś łup :D.

Musze przyznać racje koledze d007, rzeczywiście po pobieżnym przeszukaniu netu pod hasłem german reenacting group trafiłem na kilka grup ale pochądzącycch spoza Niemiec, np : http//members.aol.com/soldaten/main.html lub http://www.panzergrenadier.net/reenactinglinks.php
Okazuje sie, że w odtwarzaniu Wehrmachtu lubują sie Anglicy i Amerykanie

• 2 weeks later...
Witam!
Znalazłem w necie taką stronkę, apropo niemieckich grup rekonstrukcyjnych, tekst po niemiecku więc może Niemcy. Są tam min zdjęcia z jakichś rekonstrukcji. Niestety nie znam niemieckiego i nie wiem czy ci na zdjeciach w niemieckich zdjęciach to prawdziwi :) Niemcy
http://www.geocities.com/fschpibtl5/Inhalt.html

• 2 weeks later...
  • 2 weeks later...
Plaut76 ...wygląda na to że jest to rzeczywiście niemiecka grupa !! aż nie można uwieżyć ... Czyżby Niemiecki rząd zaczynał znosić zakazy ?? ... ciekawe ..
Sam jestem początkującym rekonstruktorem żołnierza WH.. i nie czuję sie nawet w najmniejszym stopniu powiązany z jakąś głupią ideologią wymyśloną ponad 60 lat temu przez człowieka chorego na umyśle ... Wszyscy uczepili się Niemców i Wehramchtu ..jak psiego ogona ... a zapomnieli o bolszewikach ... przecież sa takie grh ... one moga działać bo sa dobre tak ?? ... bez komentarza ...
Pozdrawiam wszytkich rekonstruktorów niezależnie kogo odtwarzają ...

Witam!

Strona na pewno niemiecka ale kto na zdjęciach - mogą być np jacyś Anglicy. Podpis nad zdjęciami to podziękowanie za fotki. Zrobione w miejscowości GENK ? Gdzie to jest? W Niemczech?

Genk 1944 [Genk 2004] -
Vielen Dank an die Traditionskompanie Fallschirmjägerregiment 6" für die Fotos!

• 2 weeks later...
wczoraj ogladałem w polsacie powtórke programu o nazistach na śwoecie i w Polsce po tym jak powiedzieli o skinhedach ,kukluks klanach i innych pokazali cześć jakiejs reko . i komentarz był taki że w Polsce i na całym świecie DZIAŁAJA GRUPY KTÓRE ZWOIM UMUNDUROWANIEM USPOSOBIENIEM I ZACHOWANIEM WPAJAJĄ W LUDZIACH NAZIZM ...
ale żaden redaktor nie pofatygował się nawet żeby z takimi niemcami pogadać i żeby choc zagłędić sie w to co robią .A szkoda słów bo to co wyprawia sie w mediach to skandal

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie