Nowy szukacz Posted May 10, 2003 Author Share Posted May 10, 2003 WitamMam ogromną prośbę.Poszukuję wszelkich materiałów związanych z tym właśnie pistoletem maszynowym, plany, zdięcia, teksty ,no wszystko co macie to dajcie rekonstrułuje swojego i brakuje wiedzy :(Za wszystko z góry ogromnie dziękuję. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ms Posted May 11, 2003 Share Posted May 11, 2003 http://www.jsp.alpha.pl/bron2ws/de/index.php?id=3101http://wilk.wpk.p.lodz.pl/~whatfor/mp40.htmhttp://strony.wp.pl/wp/pbellum/pb_uzbrojenie_strony/pm_mp40.htmlhttp://iquebec.ifrance.com/2iemeguerre/figurines/fantassin_avec_mp40.htma tak poza tym www.google.com i mp-40" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 11, 2003 Author Share Posted May 11, 2003 Dziękuję za linki zaraz je posprawdzam :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 11, 2003 Author Share Posted May 11, 2003 WitamGłównie chodzi mi o schemat działania jego bebechów , najlepsze były by dokładne zdięcia wszystkich części ale to ciężko dostać, mogą być też wszelkie rysunki techniczneZa wszystko wielkie dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 11, 2003 Share Posted May 11, 2003 Witam! Mam rys. budowy technicznej, które postarm się w najbliższych dniach postaram się podesłać na Twego maila. Zawarty jest tam opis wszystkich części Mp 40. Dodam jeszcze, że Mp 40 nie jest pistoletem systemu Schmeisser'a. Schmeisser jest to wcześniejsza broń, Mp 28. Pozdrawiam! Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 11, 2003 Author Share Posted May 11, 2003 www2t.biglobe.ne.jp/~ohige/tsuhan/marushin/mp40_smg_kit_mg.htmZobaczcie ten link to wam sczeny poopadają :) hehe Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 11, 2003 Author Share Posted May 11, 2003 Ok dzięki a z tym schmeisserem to wiesz jak jest, wiem że nie był on konstrukcji schmeissera tylko był produkowany w jego fabryce Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 11, 2003 Share Posted May 11, 2003 Witam ponownie! Hehe! Takie Mp 40 widziałem w sklepie modelarskim jak T 34/76 kupowałem :-D Pozdrawiam ponownie :-D Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted May 11, 2003 Share Posted May 11, 2003 jeśli szukasz części do mp 40 to wpadnij na giełde staroci tam zawsze cos jest mozna wyrwac fajowe żeczy za niewielkącenę Link to comment Share on other sites More sharing options...
eryk wiking Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 A propo tego MP 40 do składania...Kiedyś składałem taki karabinek na kulki 6 mm (Colt Commando mniej więcej). Można czasem cholery dostać i to bez pomocy kotów. W tym karabinku mechanizmy należało włożyć do jednej połowy komory zamkowej, a drugą przykryć całość - tylko że sprężyny nie chciały zostać na swoim miejscu, a nie mogłem ich trzymać, bo musiałem zamknąć konstrukcję... Świetne ćwiczenie cierpliwości. Wcześniej składałem Berettę M92, i dokończyłem dzięki kolorowym schematom na okładce, bo instrukcja była raczej nieprecyzyjna. Eryk i koty pozdrawiają Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 Witam! Oto seria rycin przedstawiająca chyba każdą śrubkę Mp40 :] Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #5 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #6 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 14, 2003 Share Posted May 14, 2003 #7 Gdyby potrzebne były rycinki przedstawiające inną bron Wehrmachtu, SS to piszcie! Pozdrawaim, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
berthie Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Dodaj jeszcze z jakiej ksiazki pochodzą te rycinki, choc i tak pewnie większosc wie.pozdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Łukasz Posted May 15, 2003 Share Posted May 15, 2003 Witam! Wedle życzenia :], ryciny pochodzą z książki Wadima Kornijenko p.t. Uzbrojenie Wehramchtu i Waffen SS" wydanej w 1993 roku w Białymstoku :] Pozdrawiam, Łukasz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nowy szukacz Posted May 15, 2003 Author Share Posted May 15, 2003 Dzięki za wszystko napewno się przyda !!! :)Dzisiaj wróciłem z wycieczki szkolnej i wiecie nie mogłem uczestniczyć, właśnie wyciagnąłem moje mp z octu i zaraz zaczne czyscic :) Najgorsze jest to że już zaczyna walić octem ble :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.