Perkuno Posted October 28, 2005 Author Share Posted October 28, 2005 Witam wszystkich!http://www.kulisy.pl/appS/a/tekst.jsp?place=zw_kulisy_list_articles&news_cat_id=2054&news_id=72378Muszę powiedzieć że bardzo ciekawy obiekt. Rodem z filmów o Jamesie Bondzie. Był ktoś może? Jak wrażenia? Link to comment Share on other sites More sharing options...
J23 Posted October 28, 2005 Share Posted October 28, 2005 Jeszce większe cacko jest w lesie koło Przejęsławia w rejonie Świętoszowa woj.Dolnośłąskie.Kilka pięterek w głąb ziemi.Wspaniały obiekt.Nie wiem kto jest jego gospodarzem. Może ktoś ma jajieś informacje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
fbatekb Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 Mam pytanie: Czy ktoś może wie jak trafić do tego bunkra?W którym miejscu Puszczy sie dokładnie znajduje...? Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 luuudzie gdzie to jest? a może to kaczka dziennikarska? teraz pora na zwiedzanie takich miejsc najlepsza.chętnie przyłaczę się do ekspedycji badawczej jakby kto organizował. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted October 31, 2005 Author Share Posted October 31, 2005 Witam! Spokojnie, ja już tam byłem. To przy Łomiankach. Obiekt znajduje się już na najnowszych mapach topograficznych okolic Warszawy lub Puszczy Kampinoskiej. Więcej info na maila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted October 31, 2005 Share Posted October 31, 2005 czy to moze byc to? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted October 31, 2005 Author Share Posted October 31, 2005 He, he to szpital, nieźle kombinujesz, ale jak zjedziesz jeszcze na południe kilkometr może więcej i zobaczysz w lesie polankę i trzy budynki to będzie to. Wrzucił byś fotkę satelitarną tego? Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Pytanie czy to są te czerwone budynki po lewo czy ten bialy po prawo ?? może się tam wybierzemy ?? Z takich obiektów zwiedzałem PRENDEN, chętnie zobaczył bym ten w Polsce :) tzn u nas. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 czerwony ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 biały .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 juz wiem które to są :) pozdro, jak ktos chetny dac znac !!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 Zdecydowanie bardziej na południe. Zamieszczam mapkę która nie pozostawia wątpliwości - to tam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 Zamieszczam parę fotek. Oto koszarowiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 ...koszarowiec Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 tzw. budynek gospodarczy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 sala konferencyjna:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 Jeden z silników Diesla Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 W takim wypadku chodzi chyba o to miejsce, budynki by sie zgadzaly, kawałek koszarowca i budynek gospodarczy. No ale moze znowu sie myle ::) N fotkach satelitarnych nie pasują mi lekko budynki powyzej do maki która zamieściłes. Ale dzieki za mapke, teraz zapene trafimy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Perkuno Posted November 1, 2005 Author Share Posted November 1, 2005 To tam, ten największy to nieukończona i niezasypana hala... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 Dzieki za informacje, a możesz jeszce powiedziec czy ktos tego pilnuje czy mozna się śmiało wbijac do srodka. jak coś to możesz tesz na maila mi napisac kilka informacji o tym obiekcie, będe wdzieczny !!! Mamy zamiar sie tam wybrac Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 widzę że jakas lepsza mafia sępów bunkrowych sie zbiera nad łomiankami.ja jadę w sobotę za 2 tygodnie jak nie spadnie deszcz i śnieg i opad radioaktywny. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted November 1, 2005 Share Posted November 1, 2005 A co to jest mafia sępów bunkrowych" ?? jakaś nowa formacja ?? pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
slw Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 Koło Drawska Pom. też, tylko lepiej schowane, większe i zabezpieczone (zamknięte).Parę lat temu ktoś mi wspominał że to jakieś zapasowe stanowisko dowodzenia UW (?wątpię?), albo obrony powietrznej... sorki ale naprawdę już nie pamiętam, może uda się dowiedzieć jutro? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 http://www.bunker-wollenberg.de/Na początku tej strony zaczyna się zwiastun z radzieckim schematem. Figuruje tam obiekt o numerze 207. Niestety nie potrafię go ściągnąć na kompa. Może komuś się uda? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tosh Posted November 2, 2005 Share Posted November 2, 2005 witamna szybko tyle udalo mi sie zrobicpzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.