Perkuno Napisano 28 Październik 2005 Autor Napisano 28 Październik 2005 Witam wszystkich!http://www.kulisy.pl/appS/a/tekst.jsp?place=zw_kulisy_list_articles&news_cat_id=2054&news_id=72378Muszę powiedzieć że bardzo ciekawy obiekt. Rodem z filmów o Jamesie Bondzie. Był ktoś może? Jak wrażenia?
J23 Napisano 28 Październik 2005 Napisano 28 Październik 2005 Jeszce większe cacko jest w lesie koło Przejęsławia w rejonie Świętoszowa woj.Dolnośłąskie.Kilka pięterek w głąb ziemi.Wspaniały obiekt.Nie wiem kto jest jego gospodarzem. Może ktoś ma jajieś informacje.
fbatekb Napisano 29 Październik 2005 Napisano 29 Październik 2005 Mam pytanie: Czy ktoś może wie jak trafić do tego bunkra?W którym miejscu Puszczy sie dokładnie znajduje...?
a.korbaczewski Napisano 31 Październik 2005 Napisano 31 Październik 2005 luuudzie gdzie to jest? a może to kaczka dziennikarska? teraz pora na zwiedzanie takich miejsc najlepsza.chętnie przyłaczę się do ekspedycji badawczej jakby kto organizował.
Perkuno Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 Witam! Spokojnie, ja już tam byłem. To przy Łomiankach. Obiekt znajduje się już na najnowszych mapach topograficznych okolic Warszawy lub Puszczy Kampinoskiej. Więcej info na maila.
Perkuno Napisano 31 Październik 2005 Autor Napisano 31 Październik 2005 He, he to szpital, nieźle kombinujesz, ale jak zjedziesz jeszcze na południe kilkometr może więcej i zobaczysz w lesie polankę i trzy budynki to będzie to. Wrzucił byś fotkę satelitarną tego?
bunkerites_banditen Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 Pytanie czy to są te czerwone budynki po lewo czy ten bialy po prawo ?? może się tam wybierzemy ?? Z takich obiektów zwiedzałem PRENDEN, chętnie zobaczył bym ten w Polsce :) tzn u nas.
bunkerites_banditen Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 juz wiem które to są :) pozdro, jak ktos chetny dac znac !!!!
Perkuno Napisano 1 Listopad 2005 Autor Napisano 1 Listopad 2005 Zdecydowanie bardziej na południe. Zamieszczam mapkę która nie pozostawia wątpliwości - to tam.
Perkuno Napisano 1 Listopad 2005 Autor Napisano 1 Listopad 2005 Zamieszczam parę fotek. Oto koszarowiec
bunkerites_banditen Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 W takim wypadku chodzi chyba o to miejsce, budynki by sie zgadzaly, kawałek koszarowca i budynek gospodarczy. No ale moze znowu sie myle ::) N fotkach satelitarnych nie pasują mi lekko budynki powyzej do maki która zamieściłes. Ale dzieki za mapke, teraz zapene trafimy.
Perkuno Napisano 1 Listopad 2005 Autor Napisano 1 Listopad 2005 To tam, ten największy to nieukończona i niezasypana hala...
bunkerites_banditen Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 Dzieki za informacje, a możesz jeszce powiedziec czy ktos tego pilnuje czy mozna się śmiało wbijac do srodka. jak coś to możesz tesz na maila mi napisac kilka informacji o tym obiekcie, będe wdzieczny !!! Mamy zamiar sie tam wybrac
a.korbaczewski Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 widzę że jakas lepsza mafia sępów bunkrowych sie zbiera nad łomiankami.ja jadę w sobotę za 2 tygodnie jak nie spadnie deszcz i śnieg i opad radioaktywny.
bunkerites_banditen Napisano 1 Listopad 2005 Napisano 1 Listopad 2005 A co to jest mafia sępów bunkrowych" ?? jakaś nowa formacja ?? pozdrawiam
slw Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 Koło Drawska Pom. też, tylko lepiej schowane, większe i zabezpieczone (zamknięte).Parę lat temu ktoś mi wspominał że to jakieś zapasowe stanowisko dowodzenia UW (?wątpię?), albo obrony powietrznej... sorki ale naprawdę już nie pamiętam, może uda się dowiedzieć jutro?
Penetrator Napisano 2 Listopad 2005 Napisano 2 Listopad 2005 http://www.bunker-wollenberg.de/Na początku tej strony zaczyna się zwiastun z radzieckim schematem. Figuruje tam obiekt o numerze 207. Niestety nie potrafię go ściągnąć na kompa. Może komuś się uda?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.