mike110 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Czy ktoś kojarzy jakieś książki o walkach I-szo wojennych na terenie Warmii i Mazur? Szczególnie zależy mi na obszarze Pojezierza Olsztyńskiego.TANNENBERG 1914 - zderzenie imperiów" juz znam :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiek Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Na przyklad Bitwa Zimowa na mazurach" Leon Mitkiewicz.PozdrawiamKrzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Leuthen Napisano 28 Październik 2005 Share Napisano 28 Październik 2005 Odpowiedni tom Weltkrieg" Reichsarchivu + monografie poszczególnych niemieckich pułków tam walczących. PozdrawiamLeuthen Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 28 Październik 2005 Autor Share Napisano 28 Październik 2005 Zapomniałem dodać, że w języku polskim :)Krzysiek, a masz dostęp do Bitwy Zimowej"? Z tego co mi wiadomo to wydano ją w Warszawie w 1936. Były później jakieś wznowienia?Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wilhelm6 Napisano 2 Listopad 2005 Share Napisano 2 Listopad 2005 Witam!Niedługo wyjdzie w Bellonie Tannenberg 1914pozdrawiamwilhelm6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 10 Listopad 2005 Autor Share Napisano 10 Listopad 2005 A właśnie ukazał się Tannenberg 1914" wyd. Militaria. Jestem pod wrażeniem. W 98% ich książki dotyczyły II wojny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.