Gross Born Posted October 22, 2005 Author Share Posted October 22, 2005 Witam, koledzy muszę napisać taki konspekt, czy znacie jakieś ciekawe strony z których mógłbym sklecić jakiś konspekt, za wszelką pomoc z góry dziękuje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
KamAndy Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Witam.Na stronie głównej w linkach wejdż w dział Fortyfikacje. Znajdziesz tam wiele odnośników do interesujacego Cię tematu.Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gross Born Posted October 22, 2005 Author Share Posted October 22, 2005 Dzięki, strony faktycznie ciekawe, ale potrzebuje bardziej ogólnych informacji, bardziej mam tu na myśli schrony dla ludności cywilnej i jakie wyposażenie powinno wchodzić w skład takiego schronu, najlepiej z podręcznika przysposobienia obronnego itp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bunkerites_banditen Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Polecam stronkę Roberta Menesiaka traktującą o LSRach w Poznaniu. Dowiesz sie tam ciekawych rzeczy, plany, mapki, opisy i sporo do pobrania. Stronka to http://www.lsr.poznan.prv.pl ale pewno admin zaraz wytnie linka :( Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 22, 2005 Share Posted October 22, 2005 Mam dwie pozycje1. Józef Chęciński - Ochrona ludności we współczesnej wojnie2. Marian Szczęśniak - Obrona Cywilna na czas pokoju i wojnyale nie mam natchnienia żeby je skanować... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gross Born Posted October 23, 2005 Author Share Posted October 23, 2005 hnm, to może tylko krótka wzmianka co powinno wchodzić w skład wyposażenia schronu, nikt ci niekarze skanować całej książki. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d007 Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Schrony obrony cywilnej w latach 50-tych w nowo budowanych budynkach w moim mieście wyposażane były m.in w:- drzwi betonowe, gazoszczelne- instalacje filtrowentylacyjne ( czerpnie powietrza, filtr przeciwpyłowy, zawory, filtry z węglem aktywnym, wentylator napędzany ręcznie bądź silnikiem elektrycznym,). - zbiorniki na wode, - ubikacje, - wyjście ewakuacyjne tunelem podziemnym na zewnątrz budynku w odległości ok 20 metrów od budynku)Pozdrawiam d007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 Podaj adres wyślę Ci plik (34 strony, 1.3MB)Bunkry Dla Bunkrowców! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 A co w niej jest o bardziej mam tu na myśli schrony dla ludności cywilnej i jakie wyposażenie powinno wchodzić w skład takiego schronu, najlepiej z podręcznika przysposobienia obronnego itp."? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 23, 2005 Share Posted October 23, 2005 dOO7wyjście ewakuacyjne z budynku powinno się znajdować w odległości: połowa wysokości budynku + 3 metry. Masz więc na myśli budynek o wysokości 34 metrów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d007 Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Penetrator:Nie mierzyłem tego. Napisałem około".pozdrawiam d007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Ja Tobie nie karze mierzyć. Po prostu piszę, że odległość wyjścia ewakuacyjnego od budynku zależy od wysokości tego budynku. I jeśli jest to odległość około 20 metrów" jest to budynek około 34 metrowy". Dla budynku np czteropiętrowego będzie to około 10 metrów" itd...Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
d007 Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Masz racje, budynek ma 4 piętra i odległość wyjścia ewakuacyjnego wynosi coś koło 10 metrów. Z tymi 20 metrami to przesadziłem ale pisałem z pamięci.Pozdrawiam d007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 Jakby to kogoś zainteresowało, to ja dalej cierpliwie czekam na adres, na który mogę wysłać efekt mojej współpracy ze skanerem... Link to comment Share on other sites More sharing options...
a.korbaczewski Posted October 24, 2005 Share Posted October 24, 2005 http://www.hojobeck.de/hamburghttp://www.opuszczone.com/galerie/de_prenden_bunkier/index.phpbunkier honekera Link to comment Share on other sites More sharing options...
Penetrator Posted October 29, 2005 Share Posted October 29, 2005 A ostatnio Plebania w Kołobrzegu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lobo26 Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Penetrator jeśli Ci nie sprawi to róźnicy to wyślij ten skan też do mnie: lobo26@poczta.fmDzięki ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.