Skocz do zawartości
  • 0

pociski ołowiane i plomba

sopel69

Pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
niestety zdjęcie tyłu pocisku jest uszkodzone i nie mogę załadować, ale jest lekko wklęsłe a pocisk ma podłuzne rowkowanie. pozdrowienia
Napisano

Dzięki Lokomotywa. a teraz [lombowania ciąg dalszy plomba kolejowa bardzoładna :) z weekendu,co to za kolej? nie chce mo się szukać taki ze mnie leń;)

Napisano
plomba ma 22mm średnicy i 8 mm grubości. ruskie litery Ł.N. DŁUTAT lub ŁUTAG ale nie jestem pewny bo są trochę wytarte na wypukłości coś było, ale nie da sie tego zidentyfikować być może to gwiazda. pozdrowienia
Napisano

A tu jeszcze artyleryjska. Na polach pod Modlinem plombek jest na kilogramy, kilka sobie zostawiłem, najbardziej lubię te z symbolami rodzajów wojsk i kolejowe z nazwami stacji.
Pzdr.
Daniel

Napisano
sopel- druga od góry to pocisk kulowy z broni myśliwskiej gładkolufowej zweany popularnie breneką kal wagomiarowy prwdp. 20/70
prawie identyczny jest współczesny Atut"kal 20/76 firmy Pionki
Napisano
Witam.

Skoro wątek o plombach tak się rozwinął to mam przy okazji pytanie. Ostatnio trafiłem na miejsce, gdzie wychodzą przedwojenne plomby Banku Polskiego" (oddział warszawa i oddział łódź). Zapytam naiwnie: czy plomby te mogły służyć do plombowania np. worków z pieniędzmi ????????? ;-)))))

Pozdrawiam
MILBAS
Napisano
Milbas istnieje taka możliwośc bo co można plombować w banku ? oprócz pieniędzy jeszcze papiery wartościowe i dokumenty.Czy na tych plombach są daty? a może wrzucisz fotkę? chętnie taką plombę zobaczę. Pozdrowienia

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie