links Napisano 17 Październik 2005 Autor Share Napisano 17 Październik 2005 moze ktoś podpowie gdzie w necie mogę zdownloadować zestawienie II-go wojennych stopni wojsk radzieckich ( Lądowych ) oraz wojsk NKWD. Bardzo prosze o ewent. linka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike110 Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 Wojska NKWD 1917-1946" J.Rutkiewicz, W.N.KulikowAle to akurat jest książka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 17 Październik 2005 Share Napisano 17 Październik 2005 http://wrzesien39.espox.com/forum/viewtopic.php?t=84PozdrawiamPrzemek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Dzieki Kiler ale jeszcze mam prosbę bo potrzebuje równiez radzieckie nazwy stopni które ta plansza pokazuje. Może masz takie zestawienie.Pozdrówka Tomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kiler p Napisano 18 Październik 2005 Share Napisano 18 Październik 2005 A to nie jest to co napisał Iwan dalej w tym poście ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
links Napisano 18 Październik 2005 Autor Share Napisano 18 Październik 2005 Rzeczywiście moje niedopatrzenie.... Dzieki za pomoc. Rozjasniło mi to temat stopni radzieckich.PozdrawiamTomasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Towarzysz Iwan Napisano 23 Październik 2005 Share Napisano 23 Październik 2005 Co do kwestii NKWD to faktycznie poszukaj w literaturze - np. młodsi oficerowie zwani byli politrukami, starsi - komisarzami.Niestety nie mam pod ręką pełnego zestawienia a wprowadzać w błąd nie chcę.Kolejną kwestią rózniącą jest oczywiście kolorystyka obszyć (wz.35 i pochodne) i pagonów (wz. 43 i pochodne). No i oczywiście korpusówki :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.