marek123 Napisano 12 Październik 2005 Autor Napisano 12 Październik 2005 jesli tak to jakiej produkcji ????pozdrawiam
pawel_breslau Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Witam.Spód to raczej wygląda mi na menażkę.Pozdrawiam.Paweł
Domino(*) Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 To jest jakas ruska przerobka menazki z radziecka manierka, jest od niej np. zakretka z lancuszkiem, II wojna, robota okopowa.Pzdr
Domino(*) Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Widac nawet po lewej stronie wydrapane inicjały właściciela, ciekawa.
Sovieticus Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 Produkt radziecki.Jest to niekompletny zestaw wprowadzony pierwotnie dla czołgistów - nie wiem dokładnie kiedy.Używany do teraz nawet.Zaadoptowany przez radzieckie jednostki specjalne - stąd popularna nazwa kotiełok specnaza.W pełen skład wchodzi manierka, 2 - częściowa menażka, pokrowiec.W Twoim zestawie brak niskiej menażki z uchwytem - tej na drugie danie ;-)) oraz uchwytu do wyokiej menażki i pokrowca.Produkcja raczej powojenna.
maxikasek Napisano 12 Październik 2005 Napisano 12 Październik 2005 spotkałem się z dwoma nazwami wz71 lub wz77. Manierka dla czołgistów.
Pytanie
marek123
jesli tak to jakiej produkcji ????
pozdrawiam
5 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.