Skocz do zawartości
  • 0

pocisk?

beny

Pytanie

Napisano

Znalazłem dziwne ustrojstwo ok metr długości i ok 5cm średnicy było puste ,bez zapalnika z jednej strony lotki
,wewnątrz była kratka (o ile pamiętam coś podobnego widziałem w panzershreku).Podejrzewam ze jest to jakiś pocisk rakietowy , będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Znalazłem dziwne ustrojstwo ok metr długości i ok 5cm średnicy było puste ,bez zapalnika z jednej strony lotki
,wewnątrz była kratka (o ile pamiętam coś podobnego widziałem w panzershreku).Podejrzewam ze jest to jakiś pocisk rakietowy , będę wdzięczny za wszystkie sugestie.

Napisano
wygląda na może coś z samolotu ,chyba iłach coś w tym stylu widziałem ale się nie znam w tm temacie może komuś się coś skojarzy.
Napisano
o raju przepraszam nie doczytałem :(
To może być rosyjska rakieta niekierowana S-5 (a dokładniej jej część silnikowa), z urwanymi statecznikami. Tylko dlugosc sie troche nie zgadza, cała ta rakieta wraz z głowicą ma okolo 90 cm - 1 metr, lub nieco wiecej zaleznie od wersji.
BTW jestes pewien tej długości? Zmierzylem sobie teraz tak na oko na zdjęciu i ma ona długość okolo 13 średnic, a więc jesli srednica to ok. 5 cm, to długość ok 65 cm.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie