Skocz do zawartości

GTI 2500

leserek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
od niedawna jestem posiadaczem takiego sprzetu i mam pytanie o dostrajanie do gruntu, jak to robic najlepiej i czy moze leciec na automat. jesli ktos bedzie chcial sie podzielic nastawami to bede dzwieczny.
mam po prostu wrazenie ze nie potrafie z niego wydusic maksimum.
dzieki za checi!!
tomek
Napisano
Rada jest prosta - dostroić na automacie, po czym go wyłączyć i ręcznie cyzelować dostrojenie do gruntu.

Proponuję byś jednak przez najbliższe miesiace zdał się na automat. Na wiosnę wydusisz z niego resztę.

proscan
Napisano
dzieki ze choc ty odpisales.
cala rzesza ludzi chodzi z tymi wykrywkami i albo sie tego wstydza albo nie znaja sprzetu albo po prostu nie chce im sie nic pisac.
smutne troche.
pozdrawiam. tomek
Napisano
Powiem nieskromnie, że lepszej rady i tak nie dostaniesz.

GTI 2500, z tego co obserwuję, najcześciej używany jest w trybie ruchowym, w którym nawet ludziska nie zdają sobie sprawy, że ich wykrywacz nie jest dostrojony dobrze do gruntu. Po prostu włączają i są zadowoleni, że działa i wykrywa.

A prawda jest taka - należy go zawsze dostrajać do gruntu, nawet jeśli nie pracuje się w trybie statycznym.

i chwała Tobie Leserek, że tą potrzebę zauważyłeś.

proscan
Napisano
robiac proby z wykrywka tak mi sie zdawalo ze dostrajajac go lepiej dziala ale w pewnych sytuacjach czlowiek widzi to co chce widziec. i tak nie jestem przekonany czy wykonuje strojenie prawidlowo ale dojde do tego z czasem, szkoda ze odbedzie sie to kosztem fantow :)
wlasnie w instrukcji zastanawia mnie polecenie press power and go".
mojego muszkietera zawsze stroilem...
pozdrawiam z podziekowa za wypowiedz.
wogole nabluzdzilbym niektorym bo sie wstawilem, ze nie chca pisac...
moze licza ze beda mieli lepsze wyniki ode mnie... miejcie, badzcie zachlanni, dla mnie liczy sie pewnego rodzaju fascynacja w odkrywaniu i dochodzeniu na wlasnych bledach i chetnie sie tym dziele z innymi, by oni ich nie popelniali.
nie liczy sie skutek...
ok. juz lepiej nic nie pisze..
tomek
Napisano
Ja jestem jednym z tych którzy biegają z tym sprzętem na automacie a biegam od kilku lat więc znam go dość dobrze. Czasem przydałoby sie mu trochę więcej mocy więc byłbym szczerze zobowiązany za dokładny opis jak poprawnie dostroić go do gruntu w trybie dynamicznym.

pozdrawiam
Napisano
Każdy wykrywacz dostraja się do gruntu w trybie statycznym All Metal, musisz słyszeć ton wiodący (próg). Procedura jest zawsze podobna podnosisz na wysokość określoną w instr. i zniżasz do gruntu słuchając co stało się z progiem. Jeżeli maleje należy skorygować na plus, i odwrotnie. Powtarzać aż próg nie będzie się zmieniał.Po tym przełączasz do trybu Discriminate. Korzystnie mieć wykrywacz dostrojony minimalnie pozytywnie na drobnicę.
Napisano
Witam.
Być może się mylę, ponieważ mam ten sprzęt od nie dawna, ale dręczy mnie jedna sprawa. Nawet w instrukcji jest o tym wzmianka. Dostrajamy wykrywacz w All metal, lecz po przełączniu w Discriminate, wykrywacz dostraja się automatycznie. Czy jest więc sens dosrajania do gruntu w funkcji All metal, jeżeli w Discriminate górę bieże automat? Mam Ten model i zauważyłem, że stabilną pracę sapewnia mi czułość 8,5 co trochę obniża wymagania użytkowników. Co na to fachowcy?
Dziękuję za odpowiedź.
szman3
Napisano
każdy wykrywacz ma jakiś zapas, na przykład po to żeby dobrze wypadać w air testach" albo pracować blisko końca możliwości w łatwych warunkach (suchy piach). żaden wykrywacz z wyższej półki nie jest w stanie pracować na maxa w normalnych warunkach. możesz sobie łatwo wymyślić porównanie do jazdy na rowerze po asfalcie i leśnej ścieżce.
Napisano
witam.
1.
ostatnio troche sie bawilem nastawami i faktycznie po dostrojeniu w all metal, jak jechalem na dyskryminacji lepiej sciagal, powiedzialbym ze zadowalajaco.
2.
dzieki panowie ze rozpoczeliscie jakas konwersacje, nikt nie jest doskonaly i trza sie dzielic doswiadczeniem.
pozdrowienia dla naszych prologentow z branzy elektro....
tomek

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie